15.8 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022
Array

Donaţi fructe şi legume celor aflaţi la nevoie

- Advertisement -

Până vineri, în o sută de şcoli şi grădiniţe din judeţul Iaşi se derulează campania „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”. Aflată la a VI a ediţie, campania se adresează celor care vor să facă o fapta bună şi să aducă zâmbetul pe chipurile oamenilor aflaţi la nevoie. În Municipiu sunt implicate şcolile din Lunca Paşcani, Gâstesti alături de Colegiul CF Unirea şi Liceul „Mihai Busuioc”.

Dacă anul trecut au fost implicate 70 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Iaşi, în acest an, campania a fost extinsă la o sută de unităţi de învăţământ. Este vorba despre campania socială denumită sugestiv „Săptămâna legumelor şi fructelor donate” care implică mii de voluntari – elevi şi profesori.

Scopul acestei activităţi este de a sensibiliza elevii şi profesorii cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi, într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul şi responsabilitatea.

La campania de anul trecut, s-au implicat aproape 9.000 de voluntari, iar beneficiari au fost câteva mii de elevi şi persoane defavorizate din judeţul Iaşi. Donaţiile au constat în: legume şi fructe în cantitate totală de aproximativ 15.000 kilograme, 410 kilograme de făină albă, mălai, paste făinoase, orez, zahăr, 360 litri ulei, 233 borcane cu zacuscă, compot, dulceaţă şi gem, miere, 233 pachete cu dulciuri, sume de bani.

Beneficiarii au fost elevi cu dizabilităţi din şcoli speciale sau din Centre de Plasament, familii aflate în dificultate din comunităţi apropiate şcolilor, bătrâni din instituţii de ocrotire socială.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow