More

  Donaţi fructe şi legume celor aflaţi la nevoie

  Array

  Până vineri, în o sută de şcoli şi grădiniţe din judeţul Iaşi se derulează campania „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”. Aflată la a VI a ediţie, campania se adresează celor care vor să facă o fapta bună şi să aducă zâmbetul pe chipurile oamenilor aflaţi la nevoie. În Municipiu sunt implicate şcolile din Lunca Paşcani, Gâstesti alături de Colegiul CF Unirea şi Liceul „Mihai Busuioc”.

  Dacă anul trecut au fost implicate 70 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Iaşi, în acest an, campania a fost extinsă la o sută de unităţi de învăţământ. Este vorba despre campania socială denumită sugestiv „Săptămâna legumelor şi fructelor donate” care implică mii de voluntari – elevi şi profesori.

  Scopul acestei activităţi este de a sensibiliza elevii şi profesorii cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi, într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul şi responsabilitatea.

  La campania de anul trecut, s-au implicat aproape 9.000 de voluntari, iar beneficiari au fost câteva mii de elevi şi persoane defavorizate din judeţul Iaşi. Donaţiile au constat în: legume şi fructe în cantitate totală de aproximativ 15.000 kilograme, 410 kilograme de făină albă, mălai, paste făinoase, orez, zahăr, 360 litri ulei, 233 borcane cu zacuscă, compot, dulceaţă şi gem, miere, 233 pachete cu dulciuri, sume de bani.

  Beneficiarii au fost elevi cu dizabilităţi din şcoli speciale sau din Centre de Plasament, familii aflate în dificultate din comunităţi apropiate şcolilor, bătrâni din instituţii de ocrotire socială.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Impozite locale 2021: Ce trebuie să știe persoanele fizice, în acest an, despre dările pentru clădiri, terenuri și mașini

  Cei care erau proprietari pe mijloace de transport, clădiri sau terenuri la sfârșitul lui 2020 trebuie să plătească în acest an impozit pentru fiecare...

  Polonia interzice aproape în totalitate avortul. Decizia justiției a intrat în vigoare

  Polonia interzice aproape în totalitate avortul, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Tribunalului. Potrivit guvernului polonez, decizia va intra în vigoare imediat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp