More

  Săptămâna Crucii Roșii la Pașcani

  Array

  Săptămâna Crucii Roșii la Pașcani

  Știați că la Pașcani a fost inaugurat recent un sediu al Crucii Rosii? Că sunt voluntari care se implică în activitate de binefacere, de dăruire? Pentru a ști mai multe, aveți la dispoziție o săptămână să faceți cunoștință cu ei. Volunatrii au pregătit pentru această săptămână mai multe activități pentru popularizare, dar și de informare sau de mișcare. Pentru ziua de sâmbătă este pregătit și un concurs pentru copii, iar cei care doresc să sponsorizeze acțiunea, sunt așteptați.

  4 iulie este zi de sărbătoare, se împlinesc 140 de ani de la înființare a Crucii Rosii, ani de istorie și activitate umanitară. Și pentru că la Pașcani recent a fost înființat un sediu, acolo unde volunatrii își dau întâlnire pentru organizare de evenimente, în acest an ei au pregătit o săptămână întreagă de activități menite să aducă cetățenii mai aproape de voluntariat.

  Pe parcursul acestei săptămâni, 27 iunie – 4 iulie, cei 14 volunatari din Pașcani au organizat acțiuni de informare a populației din municipiul Pașcani privind cursurile de prim ajutor a Crucii Roșii.

  Pentru ziua de miercuri, 29 iunie, se va merge prin oraș cu bicicletele, acțiune care dorește să atragă atenția asupra victimelor accidentelor rutiere. Traseul este unul care să cuprindă tot orașul, Deal și Vale. Se pornește de la sediul primăriei vechi pana la semaroare, intoarce până la spitalul Municipal, coborâre pe strada Gării, apoi pe Esplanada, strada 1 Decembrie, Peștișorul și sediul primăriei vechi. Doctorul Viorel Pâslaru spune că are aprobare de la primar si aviz de la politia rutieră pentru acest eveniment.

  Pentru ziua de sâmbătă, 2 iulie este programat între orele 10.00 -11.30 un concurs de desene pe asfalt, pe una din străzile centrale din Municipiu care va fi închisă traficului rutier. La final vor fi date diplome, iar dacă sunt persoane care vor să sponsorizeze evenimentul sunt binevenite.

  Menționăm că în această perioadă au loc evenimente și la Iași, acolo unde se vor încheia cu un flashmob în Piața Unirii, dar și un concert Emeric Imre – Jimmy El Laco and Special Guests, de la ora 18:00 Casa de Cultură a Studenților Iași.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI