More

  Saptamana controalelor in cluburile si barurile din judet

  Array

  Tragedia de la clubul „Colectiv” din Bucureşti a deschis sezonul amenzilor pentru cluburile ieşene. Autorităţile locale au dispus demararea de controale în cluburile, restaurantele şi barurile din oraş.
  Şedinţe şi discuţii cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) au avut loc atât la Prefectură, cât şi la Primărie, stabilindu-se planuri de măsuri. Comisii mixte formate din reprezentanţi ai Primăriei, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitare Veterinare, Poliţiei, Jandarmeriei şi alte instituţii cu atribuţii de control vor verifica în cursul acestei săptămâni îndeplinirea de către unităţile de alimentaţie publică a condiţiilor înscrise în autorizaţiile de funcţionare.

  „În decurs de o săptămână se va trece în revistă dacă sau nu societăţile comerciale funcţionează în temeiul legii. Controalele se vor coordona de către Primărie, iar rezultatele ei vor fi aduse la cunoştinţa publicului. Vom face publice numele tuturor societăţilor care nu îndeplinesc condiţiile legii şi măsurile dispuse, astfel încât fiecare client să ştie unde merge. Vrem să prevenim apariţia unor situaţii similare cu ce s-a întâmplat la Bucureşti”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

  Controalele care vor începe astăzi vor demara însă cu stângul. Reprezentanţii IJSU nu au putut prezenta ieri o situaţie a localurilor existente în municipiu şi niciuna a sancţiunilor date până în prezent. Conform prim-adjunctului inspectorului şef al IJSU, colonelul Adrian Apostol, în cursul acestui an au fost controlate 12 cluburi din zona centrală a municipiului, toate fiind amendate.

  Apostol nu a putut totuşi să le nominalizeze. Conform reprezentanţilor municipalităţii, numai de la începutul acestui an au fost deschise în oraş 150 de unităţi cu profil de alimentaţie publică. În plus, chiar Chirica s-a arătat circumspect cu privire la rezultatele controalelor. Astfel, atribuţiile inspectorilor diverselor instituţii şi posibilităţile de intervenţie sunt limitate, aceştia putând da amenzi sau dispune suspendarea activităţii, dar nu şi dispune închiderea unei unităţi.

  Continuare pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI