32.6 C
Paşcani
luni, august 8, 2022
Array

Săptămâna altfel la “Sadoveanu”. Vezi ce activități au loc

O săptămână altfel cu ocazia zilelor şcolii, la Colegiul Mihail Sadoveanu din Paşcani. Timp de cinci zile elevii vor uita de matematică, română, fizică sau chimie şi vor avea ocazia să participe la diverse ateliere menite să îi înveţe lucruri noi sau prin care îşi pot pune în valoare talentele artistice.

În perioada 7 – 11 noiembrie, la ”Sadoveanu” are loc Săptămâna altfel. Pentru a marca aşa cum se cuvine evenimentul, profesorii au organizat diferite ateliere de creaţie, artistice, de dans sau tradiţionalul eveniment “Ceai cu mine”.

Printre atelierele pregătite de profesori şi elevi s-a aflat şi o “Invitaţie la dans în salonul de altădată”. Aici, elevii au aflat de la colegii mai mari cum să aşeze corect vesela la masă şi care sunt principalele reguli de comportament în societate.

Şi cum la balurile de altădată nu lipsea dansul de societate, doi elevi de la Sadoveanu, le-a explicat adolescenţilor postura pe care trebuie să o adopte în cazul unui vals vienez, dar şi paşii în cazul dansului sportiv.

La atelierul de teatru, un reporter a căutat extraterestru căzut în casa unei familii bogate şi încrezute, familia “Codru”. Piesa de teatru pusă în scenă de 6 elevi ai colegiului a strâns ropote de aplauze din partea publicului.

De departe, cel mai căutat atelier a fost de karaoke. Piese româneşti, străine sau populare au fost interpretate de elevii talentaţi ai liceului. Pe lista s-au regăsit melodia Deliei “Ce are ea” sau “Cânta cucu-n Bucovina”.

La atelierul de pictură, elevii au desenat chipul lui Brâncuşi sau al savantei poloneze Marie Curie. La această oră altfel, adolescenţii au pictat pe bucăţi de pânză diferite planuri din tabloul final, după care lucrările au fost strânse într-un puzzle care a redat perfect tema aleasă.

La atelierul de handmade, adolescenţii au pregătit felicitări care mai de care mai colorate sau strălucitoare, având că temă centrală Crăciunul. Cele mai bune lucrări vor fi expuse şi prezentate în revista şcolii.

În pauze, elevii au fost aşteptaţi să se relaxeze la cafeneaua improvizată de colegii mai mari “Ceai cu mine”. Acolo tinerii au putut degusta prăjituri făcute în casă, cafea și ceai într-o atmosfera prietenoasă şi caldă de toamnă. Preţurile pentru plăcinte, brioşe sau o băutură au variat între 0.5 – 2 lei.

Cu banii obţinuţi din vânzarea băuturilor calde şi prăjiturilor făcute de elevii, adolescenţii intenţionează să reabiliteze în primăvara viitoare spaţiul verde din faţa liceului.

Menţionăm că aceste ateliere vor continua şi în zilele următoare. De asemenea, miercuri, la ora 17.30 va avea loc, la Casa de Cultură un concert susţinut de trupa latino –dance “Los anonimos” din Piatra Neamţ. Mâine va fi lansat numărul IV al revistei “Sac a dos”, iar săptămâna altfel se va încheia cu Balul Bobocilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow