12.7 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 23, 2021
Array

Santier pe strada Garii, pentru inlocuirea retelelor de apa si asfaltare

Strada Garii din Pascani, una dintre cele mai circulate artere din oras se transforma in santier. In cateva saptamani de zile Primaria va semna ordinul de incepere a lucrarilor si va fi predat amplasamentul firmei care a castigat licitatia pentru executarea lucrarilor de asfaltare pe o lungime de peste 3 km Este vorba despre un contract de aproape 8 milioane de lei incheiat la sfarsitul anului trecut cu societatea Eky Sam din Targu Frumos. Edilul municipiului spune ca strada va fi modernizata de la bariera spre Lunca Pascani pana la intersectia cu strada Vatra. Totodata dor fi amenajate si trotuarele.
Inainte de inceperea lucrarilor de asfaltare va fi inlocuita reteaua de apa care se afla intr-un grad avansat de uzura. Investitia estimata la peste 2,9 milioane de lei fara TVA va fi facuta din fondurile Apavital. Operatorul iesean a anuntat ca initiaza deja procedurile de achizitii publice si ca lucrarile vor fi efectuate cat mai repede.
„Avand în vedere ca mare parte din conductele de apă existente pe strada Garii prezintă un grad avansat de uzura, atat din cauza vechimii (reteaua a fost executata in anii 1966-1970 avand durata de viata depasita) cat si traficului intens, se inregistreaza dese pierderi de apă cu implicatii asupra confortului consumatorilor din zona dar si cu implicatii in costurile societatii pe care le presupune exploatarea sistemului. Luand in considerare si ca o parte din conducte sunt subdimensionate precum si solicitarea Primariei Pascani, de corelare a inlocuirii retelelor de apa cu lucrarile de refacere a infrastructurii rutiere, se impune promovarea unei investiţii pe aceasta strada în vederea asigurării continue a necesarului de apă la nivelul de calitate corespunzator pentru consumatorii din zona respectiva. Investitia va consta in inlocuirea a 4.074 ml de conducta existenta cu retele PEHD, inlocuirea a 80 buc. bransamente, 8 camine vizitare si 18 hidranti. Valoarea estimata a investitiei este de 2.928.651 lei fara TVA. In acest sens ApaVital va initia in perioada imediat urmatoare procedura de achizitie publica.” se arata intr-o informare a operatorului iesean.

Odata cu asfaltarea strazii va fi modernizata si zona din fata Garii. Primarul Dumitru Pantazi a explicat in cadrul emisiunii Pulsul Zilei ca chioscurile de acolo urmeaza sa fie inchise iar pe spatiul respecitv sa fie amanajat un parc. Tot acolo ar urma sa fie amplasata o locomotiva veche ca simbol a activitatii feroviare din Pascani.
Mentionam ca tot in acest an Primaria Pascani va demara programul de modernizare a ilumintatului stradal. Bugetul de investitii este estimat la 10, 75 milioane de lei. Veniturile si cheltuielile din banii publici urmeaza sa fie aprobate de consilierii locali in sedinta de la sfaristul acestei luni dupa o dezbatere publica programata pe 20 martie, de la ora 13.00.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI