16.9 C
Paşcani
miercuri, septembrie 27, 2023
Array

Sanse noi de angajare pentru somerii din comuna Motca

Mai multe persoane din comuna Motca vor avea o calificare datorita unor cursuri gratuite organizate de administratia locala. Primaria, in parteneriat cu firma BPI Management Consulting Romania, a facut inscrieri din randul persoanelor somere cu varsta cuprinsa intre 16-35 ani pentru cursuri de calificare gratuite, pe o perioada de sase luni, ce vizeaza meseria de “Instalator Instalatii Sanitare si de Gaze”,.

Un numar de 15 barbati s-au inscris in proiectul “O piata incluziva a muncii in mediul rural”, finantat de Uniunea Europeana si incepand cu luna noiembrie au venit la cursurile predate de un profesor formator.

Proiectul vizeaza o parte teoretica si una practica. Sambata, 08 decembrie 2012, la Scoala Generala Motca, intr-o clasa, cursanti se aflau la ore pentru a invata mai multe si a deveni buni instalatori. “Am mai lucrat in acest domeniu insa nu am avut o calificare pentru a-mi pastra locul de munca. Motivul pentru care am ales sa vin la aceste cursuri este ca imi doresc un viitor mai bun si un loc de munca asigurat” povesteste un cursant ,Vasile Cozma in varsta de 33 ani. De asemenea in partea practica, cursantii au fost in diverse locatii din judetul Iasi, unde au invatat sa monteze conducte, corpuri de incalzire, obiecte sanitare si casnice.

Prezenti sunt si proapeti absolventi ai unei scoli profesionale. Chiar daca abia au terminat scoala cu o anumita specializare, o noua calificare le poate creste sansele de angajare.
Profesorul formator vine in comuna tocmai din municipiul Iasi pentru a preda 6 ore in cate doua zile. Nu se plange de naveta pe care trebuie sa o faca in fiecare week-end, ba chiar mai mult se bucura ca poate oferi sansa unei vieti mai bune unor someri.

Cursurile se vor termina in primavara anului viitor, iar absolventii vor beneficia de sprijin specializat si gratuit pentru gasirea si ocuparea unui loc de munca, dupa obtinerea diplomei de calificare.

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...