24.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022
Array

Sancțiuni usturătoare pentru cei care strică străzile

Poliţia rutieră a început -i amendeze pe cei care execută lucrări pe străzi dar nu le readuc la starea iniţială după terminarea acestora. Şi împotriva celor care consideră străzile din Paşcani parc de vânzări maşini se pregătesc sancţiuni.
Atenţie mare dacă aveţi de executat lucrări pe drumurile publice. Poliţia Rutieră a început dea amenzi celor care nu respectă prevederile legale în urma tot mai deselor sesizări primite de la cetăţeni. Zilele trecute operatorul ieşean Apa Vital a fost sancţionat cu o amendă de peste 10.000 de lei pentru nu a reparat drumul în urmă intervenţiei la o avarie pe stradă Mihail Kogălniceanu. Intervenţii similare au fost făcute şi pe străzile Cuza Vodă şi Fântânele, asfaltate de curând. Anunţul a fost făcut astăzi în şedinţa Comisiei de Circulaţie.

Reprezentanţii Poliţiei atrag atenţia societăţile care vor execute lucrări pe drumurile publice trebuie mai întâi obţină o serie de avize de la Rutieră şi Primărie. În cazul unei avarii este suficientă o înştiinţare trimisă electronic sau prin fax în legătură cu intervenţiile care urmează aibă loc. În acesta situaţie sunt mai ales furnizorii de servicii de apă, canalizare şi căldură.

Pedepsele sunt mult mai aspre pentru persoanele fizice. Ei riscă fie cercetaţi şi condamnaţi penal dacă strică străzile sau intervin în orice fel în modificarea lor fără aibă acordul Primăriei. Un exemplu în acest sens sunt locuitorii de pe strada Dealui Spirii, care au amenajat mai multe cocoaşe pentru reducerea vitezei după devierea circulației spre strada Unirii.

În acelaşi context Poliţia Rutieră a cerut Primăriei Paşcani intervină pentru sancţionarea celor care obişnuiesc îşi expună la vânzare maşinile pe străzile municipiului. Ei au atras atenţia centrul oraşului s-a transformat într-un bazar de maşini şi blochează traficul rutier.

Menţionăm reprezentanţii Apa Vital au precizat nu au cunoştinţă de nici o amendă primită pentru lucrările din Paşcani. Ei au precizat vor respectă cerinţele legale în cazul unor intervenţii la reţelele de apă şi canalizare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow