-4.7 C
Paşcani
luni, ianuarie 24, 2022

Sanatate: Mersul pe jos zilnic poate reduce riscul de diabet și hipertensiune [studiu]

În prezent, se estimează că există 415 milioane de persoane bolnave de diabet în lume, adică o persoană din 11 suferă de această afecțiune, în rândul populației adulte. În ceea ce privește hipertensiunea, aproximativ 1,13 miliarde de oameni pe planetă sunt hipertensivi. 

Din păcate, numerele sunt în creștere, iar cercetătorii caută diverse metode inovative de gestionare și prevenție a acestor boli de largă răspândire. Cu toate acestea, există un lucru foarte simplu, pe care oricine îl poate face, pentru a reduce riscul de hipertensiune și diabet, și acesta este mersul pe jos.  Durata zilnică recomandată de mers pe jos este de 10,000 de pași. Dar, potrivit celor mai noi cercetări, chiar și un sfert din acest număr este suficient pentru a contracara numeroase riscuri de afecțiuni de sănătate.

În cadrul unui studiu1 recent, s-a constatat faptul că persoanele care parcurg, zilnic, între 4000 și 8000 de pași pot reduce riscul dezvoltării de cancer sau afecțiuni cardiovasculare. Mai mult, un alt studiu2 sugerează faptul că persoanele adulte și vârstnice care practică mersul pe jos zilnic au șanse cu 43% mai scăzute de a dezvolta diabet și cu 31% mai mici pentru hipertensiune.

citeste continuarea pe doc.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

USR Pascani, mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

Organizația USR Pașcani a sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române....

Cum se aplică măsurile de plafonare și compensare pentru facturi

Guvernul a publicat vineri Ordonanța de urgență prin care...

VIDEO. Laboratorul care îi pregăteste pe oameni pentru a doua viață. Ce este și cum se face crioconservarea

Crioconservarea este o zonă experimentală de cercetare în care...