36.3 C
Paşcani
miercuri, iulie 17, 2024

Sanatate: Expunerea la soare si cancerul de piele

Majoritatea dintre noi iubesc razele calde ale soarelui, care pe termen scurt ne ofera o stare de bine si ne ajuta sa ne bronzam. Cu toate acestea, pe termen lung soarele poate afecta in mod considerabil sanatatea pielii, cauzand mare parte din riduri si petele de imbatranire de la nivelul fetei. Conform studiilor de specialitate o femeie cu varsta de 40 de ani care si-a protejat pielea de razele soarelui are o piele la fel se sanatoasa ca si o femeie de 30 de ani.

Adesea pielea stralucitoare este asociata cu o stare generala de sanatate buna. Cu toate acestea, pielea bronzata, fie in mod natural, fie prin metode artificiale, nu face altceva decat sa accelereze procesul de imbatranire si sa creasca riscul de aparitie a cancerului cutanat.

Expunerea la soare cauzeaza majoritatea schimbarilor de la nivelul pielii pe care oamenii au tendinta sa le asocieze procesului normal de imbatranire. De-a lungul timpului, razele ultraviolete ale soarelui au capacitatea de distruge elastenul, fibra regasita la nivelul pielii avand rolul de a asigura elasticitatea acestui organ. De asemenea, in urma expunerii prelungite si iresponsabile la soare, pielea se poate fisura sa invineti cu mai multa usurinta, iar procesul de vindecare poate dura mai mult.

Continuarea pe www.i-medic.ro

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70