19.1 C
Paşcani
miercuri, octombrie 5, 2022

Sanatate: Cauzele migrenelor

- Advertisement -

Migrena este definita ca o durere intensa de cap (cefalee), cu o durata de 4 pana la 72 de ore si care are caracter recidivant (se repeta). O persoana care are migrene, nu-si poate desfasura normal activitatile cotidiene (de rutina). Cu toate ca migrenele sunt neplacute si interfera cu desfasurarea normala a vietii, nu produc leziuni pe termen lung. Migrenele pot fi considerate o afectiune, care trebuie tratata ca atare. Este important consultul medical de specialitate, deoarece medicul poate recomanda diferite medicamente care pot atenua cefaleea intensa asociata migrenelor.

Cauze

– agregarea familiala (tramsmiterea genetica), a fost evidentiata in cazul migrenelor. Cu toate acestea nu se stie exact de ce anumite persoane sunt mai predispuse pentru aparitia migrenelor decat altele

– dilatarea sau ingustarea vaselor cerebrale (anevrisme, respectiv stenozari vasculare), care pot cauza cefalee intensa secundara diferitelor modificari chimice de la acest nivel (aceste modificari chimice pot produce inflamatie, edem si durere)

Simptome

Simptomele migrenei pot varia de la caz la caz, deseori fiind precedate de anumite semne prevestitoare (aura). Simptomele caracteristice aurei apar de obicei cu aproximativ 30 de minute inaintea atacului migrenos propriu-zis si este caracterizat prin cefalee care creste in intensitate si tulburari vizuale (pacientul vede puncte negre sau percepe flashuri luminoase intense). Unele persoane semnaleaza o senzatie de amorteala sau de intepaturi la nivelul bratelor, mainilor sau fetei, pe parcursul acestei aure. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor nu relateaza prezenta aurei de dinaintea episodului migrenos.

Continuarea pe sfatulmedicului.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow