More

  Salut revolta antisistem, nu rocada politicienilor corupți !

  Array

  Salut revolta antisistem a tuturor celor care au ieşit în stradă, în aceste zile. O aştept de 10 -15 ani, din vremea când, ca jurnalist, aveam peste 50 de procese de calomnie cu ”sistemul mafiot Neculai Răţoi”.

  Atunci aproape nimeni nu îndrăznea să critice pe faţă derapajele politice şi administrative din Paşcani. Acum, văd cu bucurie zeci de mii de oameni care militează pentru o schimbare radicală a clasei politice. Încep să apară platforme, criterii noi şi chiar liste cu alţi lideri. Este un pas important pentru a contura alternativa, viitorul aşa cum şi-l doresc protestatarii.
  Mi-e teamă că acest demers, izvorât din dorinţa de schimbare din temelii a societăţii româneşti, va sfârşi doar cu o rocadă între aceiaşi politicieni corupți, care s-au schimbat la putere din 90 şi până acum. Ar fi păcat ca energiile dezlănţuite din cenuşa celor care au sfârşit tragic în „clubul morţii” din Bucureşti să fie consumate doar pentru schimbarea Guvernului „Ponta” cu Guvernul „Blaga – Gorghiu”, iar ceilalţi politicieni corupți să rămână în funcţie.

  Este clar că România trebuie reconstruită de la zero, dar pentru asta este nevoie de implicarea totală a celor care acum au ieşit în stradă, de exigență maximă, de educaţie şi multă muncă, de instaurarea meritocraţiei la toate nivelurile societăţii româneşti, în locul incompetenţei şi nepotismului.

  Aştept să văd astfel de tineri şi la Paşcani. Vreau să îi cunosc, să le citesc opiniile şi proiectele, să cred în ei, să îi votez. Îi invit la “Pulsul zilei” pentru a vorbi despre noua Românie, despre viitorul nostru.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI