19.1 C
Paşcani
miercuri, octombrie 5, 2022
Array

Salut revolta antisistem, nu rocada politicienilor corupți !

- Advertisement -

Salut revolta antisistem a tuturor celor care au ieşit în stradă, în aceste zile. O aştept de 10 -15 ani, din vremea când, ca jurnalist, aveam peste 50 de procese de calomnie cu ”sistemul mafiot Neculai Răţoi”.

Atunci aproape nimeni nu îndrăznea să critice pe faţă derapajele politice şi administrative din Paşcani. Acum, văd cu bucurie zeci de mii de oameni care militează pentru o schimbare radicală a clasei politice. Încep să apară platforme, criterii noi şi chiar liste cu alţi lideri. Este un pas important pentru a contura alternativa, viitorul aşa cum şi-l doresc protestatarii.
Mi-e teamă că acest demers, izvorât din dorinţa de schimbare din temelii a societăţii româneşti, va sfârşi doar cu o rocadă între aceiaşi politicieni corupți, care s-au schimbat la putere din 90 şi până acum. Ar fi păcat ca energiile dezlănţuite din cenuşa celor care au sfârşit tragic în „clubul morţii” din Bucureşti să fie consumate doar pentru schimbarea Guvernului „Ponta” cu Guvernul „Blaga – Gorghiu”, iar ceilalţi politicieni corupți să rămână în funcţie.

Este clar că România trebuie reconstruită de la zero, dar pentru asta este nevoie de implicarea totală a celor care acum au ieşit în stradă, de exigență maximă, de educaţie şi multă muncă, de instaurarea meritocraţiei la toate nivelurile societăţii româneşti, în locul incompetenţei şi nepotismului.

Aştept să văd astfel de tineri şi la Paşcani. Vreau să îi cunosc, să le citesc opiniile şi proiectele, să cred în ei, să îi votez. Îi invit la “Pulsul zilei” pentru a vorbi despre noua Românie, despre viitorul nostru.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow