0.5 C
Paşcani
luni, decembrie 4, 2023

Salubritatea se transformă, pentru a prelua si transportul în comun

 

Operatorul păşcănean de salubritate se transformă din societate pe acţiuni în SRL. Proiectul de hotărâre ar urma să fie dezbătut în şedinţa legislativului local programată pe 29 martie de la ora 10.00.

Acţionariatul rămâne acelaşi, Consiliul Local Paşcani, iar capitalul social de peste un milion de lei va fi transformat din acţiuni în părţi sociale. Dacă proiectul va fi aprobat, societatea va fi condusă de un administrator, nu de un Consiliu de administraţie iar cel pentru care este făcută solicitarea de mandat este actualul director Leonard Ursu. În acelaşi timp vor înceta mandatele celorlalţi membri din conducere iar societatea nu va mai avea nevoie de cenzor.
Modificările sunt necesare în contextul în care societate va pierde principalul obiect de activitate, odată cu predarea serviciului de colectare şi transport al gunoiului menajer operatorului regional.
În acest sens,  în noul statut al societăţii va fi trecut ca obiect principal activităţile de curăţenie şi vor fi adăugate altele noi. Este vorba despre transportul în comun, semn că adminsitratia locală se pregăteşte să delege serviciul de transport public de la RAGCL societăţii de salubritate.
Menţionăm că aceeaşi societate ar urma să preia şi administrarea ştrandului, al cimitirelor şi parcărilor din oraş. Aşadar CLP Ecosalubritate SRL are toate şansele să devină cea mai importantă şi profitabilă societate din subordinea Consiliului Local.

Alte articole