25.5 C
Paşcani
vineri, iulie 23, 2021
25.5 C
Paşcani
vineri, iulie 23, 2021

Salubritatea preia ştafeta de la părinţi. Va face curăţenie în parcuri şi locurile de joacă pentru copii

Ultimele știri

 

Lecţia data de părinţi administraţiei din Paşcani, prin acţiunea de acum câteva zile de salubrizare a unui loc de joacă uitat de autorităţi, a prins rădăcini. Conducerea societăţii locale de salubritate sustine ca de săptămâna viitoare toate parcurile şi locurile de joacă din oraş vor fi în atenţia muncitorilor care se ocupa de menţinerea curăţeniei. Ele vor fi măturate periodic iar gunoaiele vor fi colectate. Managerul unităţii susţine că abia după aparitia articolelor de presă a aflat de la Primărie că are obligaţia de a întreţine parcurile,  conform unei Hotărâri a Consiliului Local Paşcani, actualizata pe data de 29 septembrie 2017.

Ne cerem scuze pentru acesta situaţie dar nu am ştiut că trebuie să facem curat şi parcuri. De regulă, Primăria ne spune unde anume trebuie să prestăm serviciile pe care tot ei le decontează. Este adevărat că obligaţiile noastre sunt cuprinse într-o hotărâre aprobată de consilieri, dar nu a ajuns la mine. De săptămâna viitoare va fi o prioritate pentru noi menţinerea curăţeniei şi în aceste locaţii…” a spus pentru BIT TV, Leonard Ursu.
Într-un comunicat de presă, reprezentanţii Primăriei îi felicita pe părinţii cu iniţiativa dar susţine că parcul din spatele blocului Moldova ar fi fost întreţinute de cei care sunt obligaţi să presteze munca în folosul comunităţii.
” Conform Hotărârii Nr. 135 din data de 29.09.2017 privind modificarea şi completarea Anexei nr. 7, Anexei nr. 8, Anexei nr. 9, Anexei nr. 10 şi Anexei nr. 11 la Caietul de sarcini – Anexa nr. 1 la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Pașcani nr. 93/30.08.2012 privind delegarea serviciului public de salubrizare a municipiului Paşcani către SC CLP ECO – SALUBRITATE SA, având ca acţionar unic Municipiul Paşcani, modificată şi completată de Hotărârea Consiliului Local al municipiului Paşcani nr. 111/29.09.2012, salubrizarea parcului la care dumneavoastră faceți referire, revine în sarcina celor de la Eco Salubritatea, însă și Primăria Municipiului Pașcani a intervenit de-a lungul timpului cu oameni de la Gospodăria Comunală și beneficiarii Legii 416. Apreciem inițiativa oricărui cetățean de a se implica în orice rezolvare a unor probleme inerente apărute pe raza Municipiului și facem un apel să se respecte curățenia şi bunurile de pe domeniul public.”

Articolul precedentLicitatie pentru trei licente de taxi
Articolul următorANUNT DE PIERDERE

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
25.5 ° C
26.2 °
25.1 °
60 %
1.9kmh
100 %
vin
25 °
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI