26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Salubritatea din Paşcani rămâne fără colectare şi transport. Demersuri pentru preluarea muncitorilor

Ultimele știri

Societatea păşcăneană de salubritate se pregăteşte să predea serviciul de colectare şi transport operatorului judeţean care a fost desemnat, de curând, câştigător în urma licitaţiei.
Transferul bazelor de date cu clienţii persoane juridice ar urma să fie făcute în urma unui calendar care va fi stabilit între cele două părţi, până la sfârşitul acestui an. Directorul societăţii a anunţat că va solicita operatorului judeţean să preia salariaţii de la Paşcani care prestează aceste servicii. Este vorba de 30 de muncitori din totalul de 83 cât sunt pe organigrama. Primele discuţii în acest sens au avut loc în cursul zilei de astăzi la asociaţia judeţeană de salubritate ADIS.

Odată cu preluarea colectării şi transportului gunoiului menajer de noul operator, societatea de salubritate din Paşcani va rămâne în principal cu serviciile de curăţenie pe domeniul public. Consiliul Local a actualizat în şedinţa de ieri lista de servicii şi tarife ceea ce va avea ca efect un plus de venituri de la bugetul local deoarece, până acum, nu toate erau decontate. De asemenea directorul societăţii păşcănene crede că ar putea presta service şi pentru noul operator sau chiar să îi închirieze utilajele.

Menţionăm că în lunile următoare vor urma clarificări şi cu privire la taxa de salubritate. Taxa locală va fi înlocuită cu cea impusă în toate localităţile judeţului iar plata facturilor va fi făcută în funcţie de cantitatea de gunoi transportată şi depozitată.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.2 ° C
27.3 °
25.8 °
53 %
1.7kmh
19 %
sâm
24 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI