9.4 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023

Salubritatea desfiinteaza casieriile. Plata se va face la banci si magazine, personalul va fi recalificat

Societatea de salubritate din Paşcani se pregăteşte să desfiinţeze casieriile. Până la sfârşitul acestui an ar urma să fie implementat sistemul de plată paypoint aşa încât facturile să poată fi achitate în orice centru de plăţi. Măsură va fi folositoare doar agenţilor economici deoarece de la 1 ianuarie 2018 populaţia va achita serviciile prin taxa de salubritate, la casieriile Serviciului de Finanţe Publice Locale.

Directorul interimar al societăţii, Leonard Ursu, spune că deocamdată se caută soluţii pentru modernizarea programelor contabile aşa încât facturile emise să aibă un cod de bare.

Noul sistem de plată ar urma să fie funcţional până la sfârşitul acestui an. Drept urmare cele două casierii, din zona Deal şi zona Vale, ar urma să fie închise. De asemenea tot de la începutul anului viitor societatea va renunţa la serviciile casierilor la domiciliu. Personalul nu va fi disponibilizat ci recalificat pentru servicii de deratizare.
Tot pentru a veni în sprijinul cetăţenilor operatorul păşcănean de salubritate şi-a actualizat site-ul. Managerul spune că noua pagină va fi mult mai interactiva şi actualizata cu informaţii privind noile modalităţi de plată şi serviciile de salubritate.
Menţionăm că de la 1 noiembrie până la sfârşitul lunii ianuarie trebuie completate declaraţiile fiscale pentru calcularea taxei de salubritate. Documentul va fi depus în două exemplare şi va fi însoţit de copii după buletinele membrilor de familie sau certificatele de naştere ale copiilor, la numărul 5 al Serviciului Local de Taxe şi Impozite. Formularul poate fi descărcat de pe site-ul Primăriei sau poate fi completat la faţa locului. Cei care nu depun acest document până la sfârşitul lunii ianuarie 2017 vor fi amendaţi şi taxaţi din oficiu pentru 4 persoane, dar se poate face regularizarea după clarificarea situaţiei. Pe baza declaraţiilor, Finanţele Locale va trimite fiecărui proprietar de locuinţa câte o declaraţie de impunere, de unde va afla cât are de plătit. Plata taxei se va face în patru transe trimestriale: până la 31 martie, 30 iunie, 30 iunie şi 31 decembrie. Primii doi membri de familie vor achita câte 10,16 lei pe lună iar pentru următorii taxa va fi de 8 lei pe lună.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow