9.5 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Salubritatea colectează gunoiul şi fără bani. Şedinţa de urgenţă pentru rezolvarea problemei

Societatea păşcăneană de salubritate nu şi-a încetat activitatea de colectare a gunoiului menajer la blocuri şi în suburbii aşa cum a anunţat în cursul zilei de marţi într-o adresă transmisă Consiliului Local.

Asta după ce managerul unităţii a purtat discuţii cu primarul municipiului şi au ajuns la o înţelegere privind rezolvarea problemelor financiare. Mai exact legislativul local ar urma să fie convocat într-o şedinţă de îndată, cel mai probabil vineri 20 septembrie de la ora 10.00,  pentru o nouă rectificare bugetară, în urma căreia SC Ecosalubritatea SA Paşcani să primească cca 600 000 lei din taxa de salubritate achitată de agenţii economici.

În adresa trimisă consilierilor, managerul societăţii, Leonard Ursu – foto  a precizat că fără să îi fie achitate facturile pentru serviciile prestate nu poate achita salariile şi nici datoriile şi daca problema nu va fi rezolvată, începând de miercuri nu mai colectează gunoiul decât la şcoli, grădiniţe şi societăţile mari.

Societatea din Paşcani are datorii de aproape 900 000 lei la SC Salubris SĂ Iaşi pentru depozitarea gunoiului şi încă peste 200 000 lei pentru închirierea maşinilor de transport. Probleme cu decontarea serviciilor au apărut de când societăţile din oraş au trecut la plata taxei de salubritate, în loc de factură.

Doar o parte dintre ele au achitat-o Primăria vrea să publice listele cu societăţile restanţiere şi să nu le mai colecteze gunoiul.
Serviciile de salubritate ar urma să intre în normalitate de la începutul lunii viitoare. Edilul municipiului a anunţat în cadrul emisiunii Pulsul Zilei ca în aceste zile va fi semnat noul contract de depozitare iar la staţia de sortare de la Ruginoasa se fac ultimele verificări.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI