16.9 C
Paşcani
joi, octombrie 6, 2022

Salubritatea cere majorarea tarifului pentru a rezista inca cateva luni. Olariu catre Pintilie: lasati tupeul si minciuna!

- Advertisement -

Societatea pascaneana de salubritate are nevoie de o noua finantare de la bugetul local pentru a putea rezista inca cateva luni de zile, pana cand noul operator regional va prelua serviciile de colectare si transport a deseurilor menajere. Directorul unitatii a solicitat consilierilor actualizarea tarifului de colectare si transport la 189, 58 lei pentru fiecare metru cub de gunoi menajer. Proiectul de hotarare a fost dezbatut si avizat de o parte din consilierii locali in sedinta de astazi a Comisiei Economice.

Leonard Ursu a aratat ca in ultima perioada costurile de transport si depozitare au crescut cu cel putin 20% si ca ele nu pot fi suportate de societate deoarece incasarile din taxa de salubritate sunt mai mici, calculate pentru transportul gunoiului menajer la statia de transfer de la Ruginaosa, nu la Iasi. Diferenta ar trebui achitata de Primaria Pascani sub forma de subventie sau majorare de tarif si nu va afecta populatia sau societatile comerciale a explicat directorul de la salubritate.

In aceeasi sedinta a fost discutat si proiectul de reorganizare a activitatii societatii de salubritate pentru a putea ramane active si dupa ce va preda serviciile de colectare si transport a guniului menajer. Se intentioneaza adaugarea la statut a serviciilor de transport public local si marfuri, dezinsectie si deratizare si curatenie.
Sincron ursu despre reorganziare clip 1 p 2

Proiectele au fost avizate de consilierii PSD si PMP iar cei din opozitie s-au abtinut. Marius Pintilie de la PNL a explicat ca liberalii nu vor vota nici un proiect privind serviciile publice pe motiv ca trebuie stability si prezentat un plan pe doi/trei ani de zile privind soarta serviciilor publice din Pascani.

Liderul opozitiei a fost contrazis imediat de consilierul PMP Sorin Olariu. El a reprosat consilierilor PNL ca in realitate nu vor sa rezolve problemele pascanenilor si ca au refuzat sa participe la sedintele privind soarta RAGCL.

Directorul societatii a subliniat ca anul trecut societatea a incheiat activitatea pe profit in acest an, dar in fiecare luna inregistreaza pierderi de cca 200 000 lei, din cauza modificarilor legislative impuse de Uniunea Europeana. In acest sens trebuie facute ajustarile financiare necesare privind costurile si tarifele, a spus Leonard Ursu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow