More

  Salonul Ofertelor Educaţionale – Zona Paşcani, Ediţia 2019

  Se apropie sfarsitul de an scolar si astfel mii de elevi din municipiul Pascani si imprejurimi incearca sa isi gaseasca drumul spre treapta urmatoare –  invatamantul liceal sau profesional. Pentru a veni in sprijinul lor, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi in parteneriat cu Centrul Judetan de Resurse si Asistenta Educationala, organizeaza inca o editie a Salonului Ofertelor Educationale.


  Evenimentul va avea loc joi, 23 mai, la sediul Primariei Municipiului Pascani si are ca scop sprijinirea procesului de orientare în carieră a tinerilor precum şi a promovării şcolii ieşene.

  Potrivit organizatorilor, evenimentul va debuta cu prezentarea filmelor de promovare a liceelor şi şcolilor profesionale din zona Paşcani, începând cu ora 11:00, în Sala de conferinţe a aceleiaşi instituţii, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor judeţene şi locale, a elevilor şi părinţilor.

  Standurile de promovare a ofertelor educationale pentru absolventii claselor a VIII-a vor putea fi vizitate intre orele 11:00 si 16:00. Viitorii liceeni vor putea afla tot ce isi doresc despre scolile din Pascani si nu numai, chiar de la actualii elevi din unitatile de invatamant.

  În alegerea traseului educaţional, moment important în viața fiecărui tânăr,  elementul esențial îl constituie opțiunea personală a elevului stabilită în acord cu abilităţile, interesele şi oportunităţile de pe piaţa muncii.

  Procesul de informare şi decizie este unul interactiv, dinamic şi provocator şi presupune un efort de echipă al actorilor din spaţiul educaţional” se arata intr-un comunicat de presa trimis de organizatori pe adresa redactiei.

   

   

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ministrul drujbă îi condamnă pe români să-i plătească lenea și prostiile (P)

  Liberalii țin morțiș să aducă România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene. În ultima lună, Comisia Europeană a emis opt decizii de...

  Incendiu devastator in satul Heci. Familie cu trei copii ramasa sub cerul liber

  Un incendiu devastator s-a petrecut in acest sfarsit de saptamana in localitatea Heci din comuna Lespezi. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU)...

  Economica.net: Primele tramvaie noi din București ar putea fi fabricate la Pașcani

  Asocierea Electroputere VFU Pașcani - Reloc Craiova a câștigat licitația pentru livrarea a 40 de tramvaie noi în București, cu posibilitatea de furnizare a...

  Opinii