10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Câte clase de liceu sunt la şcolile din oraş? Oferta educaţionala, vineri, la Paşcani

Elevi din ultimul an de gimnaziu alături de părinţi şi profesori sunt aşteptaţi vineri, 22 mai la Salonul Ofertelor Educaţionale, acolo unde vor află informaţii despre liceele din Paşcani şi comunele din împrejurimi.

Evenimentul are loc la Casă de Cultură “Mihail Sadovenu” din centrul oraşului Paşcani, începând cu ora 11.00 şi vor participa 8 şcoli dintre care şi cele de la Hălăucești, Valea Seacă şi Stolnieni Prăjescu.

mihai busuioc

De exemplu pentru anul 2015 – 2016 la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” s-a pregătit o oferta pentru viitorii elevi atât la liceu cât şi la profesională. La liceu sunt propuse două clase cu profil tehnic. Este vorba de tehnician operator tehnică de calcul şi tehnician electro mecanic auto. Pe secţiunea de învăţământ profesional sunt trei profile stabilite: confecţioner produse textile, frizer-coafor- manichiură- pediciura simecanic auto, iar durata cursurilor este de trei ani.

Multi elevi urmeaza cursurile de invatamant profesional pentru ca se ofera atestate de calificare profesională care sunt recunoscute în statele Uniunii Europene, dar şi susţinerea financiară sub formă de bursă lunară din partea statului şi după caz sau posibilităţi, stimulente financiare din partea partenerului de practică.

Alte informaţii de la şcolile din Paşcani le aflaţi vineri, 22 mai, începând cu ora 11, când reprezenatntii unităţilor de învăţământ îi vor atrage pe viitori liceeni cu oferte care mai de care.

Organizatori:
Casa Corpului Didactic,,Spiru Haret „ Iasi-Filiala Pascani
Casa de cultura “Mihail Sadoveanu” Pascani
Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu” Paşcani

Participanţi:
Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu”
Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga”
Liceul Teoretic “Miron Costin”
Liceul Tehnologic „Stolniceni-Prăjescu”
Grup Şcolar ”M. Busuioc”
Grup Şcolar C.F. „Unirea”
Liceul „Bogdan Vodă” Hălăuceşti
Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” – Paşcani

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow