8.9 C
Paşcani
miercuri, septembrie 22, 2021

Salonul ofertelor educationale la Pascani. 11 unitati de invatamant si-au prezentat oferta pentru anul scolar 2018-2019 – VIDEO

Salonul ofertelor educationale la Pascani. 11 unitati de invatamant si-au prezentat oferta pentru anul scolar 2018-2019

Primăria Pașcani s-a transformat astăzi intr-un centru educațional pentru elevii din clasele a VIII-a, cei care sunt in cautarea drumului spre o nouă etapă: liceu. Zeci de scoli din oraș și comunele din împrejurimi au participat la Salonul ofertelor educaționale, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi. Deschiderea evenimentului a avut loc în sala de seminarii.

La eveniment au participat reprezentanți ai administrației locale, ai Inspectoratului Școlar Județean Iași, directori de scoli, profesori, elevi si parinti.

Apoi, au fost prezentate 11 scoli profesionale si licee din Pașcani, comunele din împrejurimi si Miroslava, prin filmulete video realizate de elevi.

De exemplu, Liceul Miron Costin si-a prezentat oferta pentru anul scolar 2018-2019 – 140 de locuri. Pentru a fi mai convingatori, membrii ai trupei de teatru si ai Ansamblului Plaiuri Pascanene au venit sa ii atraga pe viitorii liceeni.

Pentru cei care vor sa invete o meserie, Scoala Profesionala Stolniceni-Prajescu a venit cu o noutate: specializarea tinichigiu vopsitor auto, foarte cautata in ultima vreme.

Apoi in holul Primariei, au fost amenajate standuri de promovare a unitatilor de invatamant. Cei interesati au putut afla raspunsuri la toate intrebarile, direct de la actualii elevi.

Mentionam ca scopul evenimentului a fost de a sprijini elevii care termina gimnaziu pentru orientarea in cariera, precum si pentru promovarea scolii iesene.

DE LA ACELAȘI AUTOR

FOTO | Sezonul murăturilor. Legume proaspete în piața Deal din grădina unui producător local, de la intrarea în Pașcani

Este sezonul muraturilor si timpul potrivit pentru pregatirea camarii pentru iarna. Pietele agroalimentare din municipiul Pascani s-...

Ansambluri din Hărmănești și Tătăruși, la Ateneul Național Iași

Doua ansambluri folclorice din preajma municipiului Pascani vor evolua pe scena Ateneului National din Iasi, in cadrul...

VIDEO | Ziua și furtul din societăți la Pașcani. Rucsac furat dintr-un coafor de pe strada Moldovei, de un adolescent

Ziua si furtul din societati comerciale in municipiul Pascani. Luni, 21 septembrie, inca o persoana a postat...

Profesori de la Unirea, mobilitate în Spania

Sase profesori de la Colegiul Unirea din municipiul Pascani s-au perfectionat in rezolvarea conflictelor ce apar intre...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI