15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Salmonella in toba de la SC Marcel SRL din Iasi. 25 de persoane au avut nevoie de spitalizare si tratament

• Ancheta medicilor epidemiologi si analizele de laborator au confirmat ca in toba pe care au consumat-o mai multe persoane s-a gasit o tulpina de Salmonella • De asemenea, alte 7 tulpini de Salmonella au fost identificate la pacientii internati • 15 persoane, printre care si un copil, au necesitat spitalizare si alte 8 au primit tratament la domiciliu

Ancheta epidemiologica efectuata in urma imbolnavirii a 25 de persoane care au consumat preparate din carne de la SC Marcel SRL din Iasi s-a finalizat. Persoanele respective au declarat medicilor ca li s-a facut rau dupa ce au mancat toba. La Spitalul municipal Pascani au fost internate 13 persoane, dintre care un copil in varsta de 15 ani, iar alte doua au fost spitalizate la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Opt persoane au primit tratament medicamentos la domiciliu. Probele recoltate din toba au evidentiat prezenta unei tulpini de Salmonella. De asemenea, la pacientii internati s-au identificat 7 tulpini de Salmonella.

„Referitor la ancheta epidemiologica privind cazurile de boala diareica acuta inregistrate in Pascani, din probele recoltate, s-au identificat 7 tulpini de Salmonella de la pacientii internati si o tulpina de Salmonella, izolata din proba de aliment, toba. In total, 50 de persoane au consumat preparate din carne primite in pachetele de sarbatori. Au avut nevoie de spitalizare un numar de 15 persoane si alte 8 au primit tratament la domiciliu”, a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant la Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi. Pacientii au fost externati la inceputul acestei saptamani.

Pachetele cu preparate din carne (toba, salam, branza) au fost oferite angajatilor de la societatea comerciala Agrocomplex SRL, firma detinuta de Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pascani, cu ocazia Sarbatorilor de Paste. Preparatele a fost achizitionate de la SC Marcel SRL, din comuna ieseana Rachiteni, firma care apartine omului de afaceri Marcel Iacob.
Foto: Marcel Iacob
Continuarea pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow