18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Salariul minim se mărește până la 2.300 lei din ianuarie. CCR cere Parlamentului să decidă cât crește punctul de pensie

Salariul minim se mărește din această lună cu 3 procente și va ajunge la 2.300 de lei. Nu se știe însă ce se va întâmpla cu pensiile.

 

Curtea Constituțională a dat miercuri dreptate Guvernului, care a contestat legea pensiilor modificată în Parlament, și le solicită celor responsabili să stabilească mai clar cu cât trebuie să crească punctul de pensie.

Aproape un milion si jumătate de români, adică un sfert din totalul angajaților din România sunt plătiți cu salariul minim, majorat cu 3,1%.

De la valoarea de până acum a salariului minim de 2.230 de lei, angajatii vor primi din această lună cu 70 de lei în plus brut.

Asta înseamnă că, în practică, ei vor rămâne cu 40 de lei mai mult.

Florin Cîțu, premierul României: “Bineînțeles că poate fi aplicat de la 1 ianuarie, pentru că în februarie se plătesc salariile pentru luna ianuarie, este destul timp. Și astfel salariul minim va crește cu 3% peste rata inflației”.

Decizia vine într-o perioadă cu multe nemulțumiri. Este deja a doua zi de proteste în fața Guvernului și a Ministerului Muncii.

Angajații de la stat sunt supărați că salariile lor au fost înghețate de la începutul anului.

Florin Stoica, secretar generat sindicatul penitenciarelor: “Cerem să respecte legea, să primim acea doime din legea salarizării, votate de Parlament. Nimic altceva”.

Polițiștii amenință cu blocarea activității.

Marius Iconaru, secretar general Sindicat Europol: “Vom refuza să verificăm persoanele carantinate și izolate. Nu vom mai face ore suplimentare”.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow