More

  Salariul minim pe economie va crește la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018

  Salariul minim şi punctul de pensie cresc de la 1 ianuarie. Pensia minimă va fi şi ea majorată.

  Responsabilii au anunţat că pregătesc reducerea impozitelor pentru profesiile liberale, dar şi pentru veniturile din chirii, activităţi agricole sau dobânzi. Însă, peste 450 de mii de firme din România au primit vestea proastă că de la începutul anului viitor, vor plăti un impozit de 1 la sută din cifra de afaceri, indiferent dacă au sau nu, profit.

  Creşterea punctului de pensie cu 100 de lei, dar şi a salariului minim brut, a fost anunţată de ministrul Muncii.

  Lia Olguța Vasilescu: “Salariul minim brut pe țară să crească la 1900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel încât salariile românilor să nu fie afectate de întoarcerea sarcinii fiscale. Suma este aferentă salariului prevăzut în programul de guvernare, care era de 1550 de lei de la 1 ianuarie 2018.”

  Calculele arată de fapt că, în loc de o creştere a netului la 1133 de la 1065 cât este acum, promisă în progeramul de guvernare de la 1 ianuarie, oamenii care au salariul minim vor primi de fapt doar 47 de lei.

  Continuarea pe Stirile Pro TV

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  Elevii ar putea primi bursele până de Paște

  Elevii din judetul Iasi ar putea primi bursele, ramase restante incepand cu luna ianuarie, pana de sarbatorile pascale. In aceasta perioada se lucreaza la documentatii avand in vedere, ca in acest an, in premiera, aceste beneficii sunt suportate din bugetul de stat, fiind asigurata suma de 100 de lei pentru fiecare tip de bursa. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet