19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Salariul minim brut va urca la 1.450 de lei

Guvernul a aprobat creşterea lefei minime de la începutul anului viitor. Dacă măsura va fi menţinută de viitorul executiv, atunci punctul de amendă pentru sancţiunile de circulaţie va ajunge la 145 de lei.

Salariul minim pe economie va fi, din 1 ianuarie 2017, 1450 lei, aşa cum a promis în campanie liderul PSD, Liviu Dragnea, promisiuni pentru care există documente, această creştere fiind importantă pentru aproape două milioane de oameni care au ieşit la vot pentru 200 de lei în plus, aşa cum la revoluţie s-a ieşit pentru 100 de lei, a spus luni Dumitru Costin -BNS, după întâlnirea cu premierul Dacian Cioloş.

„A fost o întâlnire cu foarte multe tristeţi de anumite părţi ale mesei. Eu, în numele ele BNS, i-am propus domnului Cioloş, ţinând cont de faptul că partenerii sociali nu au ajuns la nicio cifră agreată în comun şi că actualul Guvern nu avansase nicio valoare, i-am propus să pună mâna pe telefon să-l sune pe domnul Dragnea şi să îi spună: «Nu ştiu dacă noul Guvern va fi instatalat până la 31 decembrie, ţinând cont că ne-aţi comunicat această valoare de 1.450 de lei, vom aproba astăzi HG cu această valoare». Domnul Cioloş nu a dat curs recomandării pe care eu am făcut-o . Domnia sa a spus că în situaţia în care o să constate că noul Guvern nu va fi învestit, probabil în ultima şedinţă a Guvernului său va aproba o HG prin care o să amâne creşterea valorii salariuliui minim, şi că pentru ianuarie rămâne la 1250 lei cât este acum”, a spus Costin.

Întrebat dacă este convins că noul Guvernul va aproba suma de 1450 de lei de la 1 ianuarie, Costin a spus că este nu pune la-ndoială acest lucru. Punctul de amendă pentru încălcarea regulilor rutiera va reprezenta de la începutul anului viitor 145 de lei. „Aici nu discutăm dacă punem sub semnul întrebării în prima zi de după alegeri o promisiune a domnului preşedinte Dragnea, mi se pare că devenim uşori ridicoli.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow