18.5 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Salariile angajatilor din Primaria Targu Frumos raman la nivelul celor de anul trecut

Salariile de baza ale functionarilor si personalului contractual din Primaria Targu Frumos, raman la fel ca in luna decembrie 2018. Alesii locali au votat in sedinta ordinara a Consiliului Local de joi, 31 ianuarie, un proiect de hotarare in acest sens. Pentru a pastra aceleasi salarii, diferenta privind cresterea salariului minim brut pe tara de la 1.900 de lei la 2.080 lei, va fi acoperita prin diminuarea coeficientului aferent fiecarei functii. Angajatii vor primi de asemenea si norma de hrana.

Edilul orasului, Ionel Vatamanu, a precizat ca s-a luat aceasta masura si nu a fost dispusa marirea salariilor, pentru a nu compromite buna functionare a Primariei si a nu se ajunge in incapacitate de plata.

Tot el a precizat ca se vor face analize pe fiecare compartiment sau birou privind eficienta angajatilor si ca e posibil sa dispara anumite posturi. O noua majorare ar fi avut un impact asupra bugetului local de circa 1,3 milioane de lei, sustine primarul.

Subiectul a fost intens discutat in sedinta, iar intr-un final, majoritatea alesilor locali au votat „pentru” iar doua voturi au fost „impotriva.

Alte articole