9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Salarii restante la Valea-Seacă, din septembrie

Zeci de asistenti sociali pentru persoanele cu handicap din comuna Valea- Seaca nu si-au primit salariile de aproape trei luni. Sumele necesare ating valoarea de aproape 800 de milioane de lei vechi, bani care ar trebui sa vina de la bugetul de stat.

In aceeasi situatie se afla si Cristina Rusu. Ea isi ingrijeste fetita de 11 ani, care are probleme cu inima. Singurul venit pe care il are este salariul de asistent personal, in valoare de 600 lei. Din acesti bani, trebuie sa cumpere medicamente, haine si mancare pentru a-si intretine copilul.

Femeia a ajuns la limita rabdarii si bate in fiecare zi drumul la primarie, in speranta ca va primi o veste buna.
Nu este pentru prima data cand femeia primeste salariul cu intarziere, insa acum zice ca nu mai are bani nici macar pentru tratament necesar bolii fetitei.

Potrivit celor spuse de primarul Roman Valeriu, de saptamana viitoare asistentii sociali vor primi salariile, pe toate cele trei luni restante.
Mentionam ca o situatie similara s-a intamplat si in comuna Motca. In luna aprilie a acestui an, asistentii sociali nu isi primise salariile de luni de zile, iar situatia s-a remediat abia in toamna.

Alte articole