More

  Salariaţii vor putea primi tichete de masă în format electronic, începând cu 13 februarie

  Array

  Angajatorii vor putea acorda salariaţilor tichete de masă în format electronic, începând din 13 februarie. Modul de obţinere a noilor tichete nu este diferit faţă de cel al tichetelor de hârtie, dar angajatorii trebuie să ţină cont de anumite aspecte specifice cardurilor.
  Acest tip de tichete de masă vor funcţiona precum unui portofel electronic, menţionează Legea 291/2013 pentru modificarea si completarea Legii 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă.

  În prezent, tichetele de masa pot fi distribuite doar pe suport hârtie.

  Tichetele de masă în format electronic sunt bonuri de valoare pe suport electronic şi sunt destinate exclusiv acordării alocaţiei individuale de hrană a salariaţilor.

  Pentru a fi valabile, cardurile trebuie să conţină informaţii precum: numele şi prenumele salariatului care are dreptul să le utilizeze, numele şi adresa emitentului şi perioada de valabilitate. Tuichetele de masă în format electronic nu vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de ţigări sau produse alcoolice.

  Valoarea nominala pe zi lucrătoare a tichetelor de masă, indiferent de suportul pe care sunt emise, hârtie sau card, este în prezent de 9,35 lei, valoare indexată periodic de Ministerul Muncii.

  Tichetele de masă electronice funcţionează similar tichetelor de masă pe hârtie în ceea ce priveşte procesul de comandă, care aparţine angajatorului.

  Continuare pe DIGI 24

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp