10.5 C
Paşcani
marți, septembrie 21, 2021
Array

Salariatii Primariei Pascani ,obligati sa raporteze ce si cum fac in fiecare zi

Standardele de calitate in serviciile publice ar putea fi implementate si la Primaria Pascani, de la inceputul anului viitor. De cateva zile, specialistii firmei care a castigat licitatia pentru implementarea ISO 9001 lucreaza impreuna cu functionarii institutiei la intocmirea procedurilor care urmeaza sa fie respectate, cu strictete, de fiecare salariat in parte.

Mai exact, ei trebuie sa prezinte un raport cu privire la atributiile de serviciu, informatiile respective urmand sa fie corelate cu procedurile scrise de specialisti. Dupa finalizarea lor vor fi actualizate si fisele posturilor precum si organigrama institutiei astfel incat, de la inceputul anului viitor, standardele de calitate sa fie aplicabile si la Pascani. Deocamndata doar la Primarie, institutiiile si societatile din subordinea Consiliului Local Pascani trebuind sa mai astepte din lipsa banilor la bugetul local.
,, Implementarea acestor standarde de calitate va avea ca principal efect cresterea eficientei serviciilor publice din Primarie si a transparentei, in raport cu cetatenii. Tot pe baza procedurilor vom putea face, mult mai exact, evaluarile profesionale ale functionarilor publici si sanctionarea lor atunci cand este cazul… “ a spus pentru ziarul Orizont.info , administratorul public Gica Zanet.

Mentionam ca societatea Anderssen Consulting SRL din Iasi care a castigat licitatia si a semnat contractul de executie pentru suma de 49.500 lei. Specialistii societatii trebuie ca in termen de 6 luni sa realizeze pentru fiecare functie in parte cate o fisa a postului, cu proceduri clare de realizare a sarcinilor de serviciu.
De asemenea, vor fi stabilite cu exactitate care vor fi circuitele documentelor administrative, astfel incat oricand sa se poata afla unde se afla si care este stadiul de rezolvare. In final daca vor fi respectate regulile impuse, Primaria Pascani ar urma sa primeasca certificatul pentru standardul de calitate ISO 9001 in serviciile publice.
Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI