4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023
Array

Salariatii din administratia publica locala ar putea intra in greva generala pe perioada nelimitata. Negocierile cu Guvernul au esuat

C.P. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a organizat, în data de 27.05.2015, un miting în Bucureşti, la care au participat aproximativ 3000 de salariaţi din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora de pe întreg teritoriul ţării, afiliaţi federaţiei noastre, precum şi reprezentanţi ai altor organizaţii sindicale din acelaşi sector de activitate (Federaţia Publisind, Federaţia Sed Lex şi Federaţia Pro Administraţie). A fost a treia acţiune de protest organizată de către FNSA, după greva de avertisment din data de 20.02.2015 şi greva generală de o zi din data de 30.04.2015.

Urmare a acestei acţiuni, reprezentanţii FNSA au fost invitaţi de către dl. Liviu Marian Pop – Ministrul delegat pentru dialog social la discuţii pe marginea revendicărilor federaţiei noastre, ocazie cu care am constatat, din nou, indisponibilitatea Guvernului României de a soluţiona problemele majore cu care se confruntă salariaţii pe care îi reprezentăm. A fost o întâlnire în cadrul căreia Ministrul pentru dialog social a repetat acelaşi discurs politicianist susţinut în cadrul întâlnirilor precedente, utilizând un limbaj de lemn, amăgitor. Indiferenţa, nepăsarea şi sfidarea angajaţilor pe care îi reprezentăm sunt elementele specifice ale actualului guvern, aflat la conducerea ţării şi datorită votului marii majorităţi a salariaţilor din administraţia publică locală, cărora le-a promis, cu trei ani în urmă, că va modifica legislaţia prin care guvernele anterioare au produs mari deservicii administraţiei publice locale, aducând salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în acest sector la limita subzistenţei, la incapacitatea de a asigura familiilor un trai decent. Această promisiune a devenit în timp o minciună şi, mai mult, politicile aplicate de către actualul Guvern al României se dovedesc a fi politici continuatoare ale celor aplicate de către guvernele anterioare.

 

Într-o declaraţie, dl. Victor Ponta – Prim-ministru, afirma că mitingul este organizat pentru ca liderii de sindicat să apară la televizor, în timp ce ei, membrii Guvernului României, trebuie să muncească pentru a găsi soluţii. Nu situaţia disperată şi faptul că acestor salariaţi Guvernul României nu le acordă şansa să poată asigura un trai decent familiilor i-a determinat să recurgă la această acţiune? Îi aducem la cunoştinţă Domnului Prim-ministru că, până în prezent, niciun guvern nu a tratat cu atât de mult dispreţ, indiferenţă şi batjocură cetăţeni angajaţi ai Statului Român, care de fapt reprezintă  interfaţa cu membrii comunităţilor locale. Încercarea de a minimaliza şi a duce în derizoriu strigătul de ajutor al acestor salariaţi, cărora li s-a interzis deptul de a beneficia de un trai decent şi echitabil în comparaţie cu alte categorii de bugetari, reprezintă un demers nedemn al unui conducător de guvern. Atunci când aceşti angajaţi manifestau împotriva politicilor adoptate de către guvernele anterioare, prin care veniturile salariaţilor din administraţia publică locală au fost diminuate cu aproximativ 45%, dl. Victor Ponta şi-a făcut apariţia în mulţime şi a promis, în schimbul voturilor, că din prima zi în care va deţine funcţia de Prim-ministru, guvernul condus de dânsul va remedia această nedreptate.

 

A făcut acest lucru pentru a apărea pe ecranele televizoarelor? Faptul că după trei ani de guvernare reprezentanţii Guvernului României nu şi-au respectat promisiunile şi solicită, după tot acest timp, răgaz pentru a munci în vederea identificării unor soluţii, ne face să credem că în toată această perioadă care s-a scurs din momentul în care au fost lansate aceste promisiuni, dânşii fie au fost în vacanţă, fie au fost prezenţi zi de zi în studiourile televiziunilor, neavând timp astfel să-şi onoreze angajamentul luat în faţa membrilor de sindicat pe care îi reprezentăm. Având în vedere toate cele semnalate, FNSA va demara procedura pentru organizarea grevei generale pe termen nelimitat în administraţia publică locală din România, la o dată ce va fi stabilită de către Biroul executiv. La această acţiune ni se vor alătura şi vor participa majoritatea federaţiilor care au membri de sindicat în primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora. Toate demersurile şi acţiunile Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) vor fi susţinute şi sprijinite de către CNS Cartel Alfa – confederaţie la care federaţia noastră este afiliată.

Alte articole

Scandal intre consilierii pascaneni privind locuintele pentru tineri -VIDEO

Scandal in legislativul pascanean privind soarta a doua demersuri...

Probleme de mediu, la mai multe service-uri auto din Pașcani

Semnal de alarma ingrijorator privind incalcarea normelor de mediu...

ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM (P)

Prețurile cresc în continuare vertiginos. În perioada aceasta, este...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow