-5.1 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Salariat al Primăriei Pașcani , cercetat pentru înșelăciune. A primit aproape 30 000 lei pentru trafic de influenta. Primarul ridica din umeri

O salariata de la Primăria Municipiului Pașcani este cercetata pentru înșelăciune, de procurorii parchetului de pe langa Tribunalul Iași. Femeia a încasat aproape 30 000 de lei de la un cetățean cu promisiunea ca va reuși sa obțină actele necesare pentru construirea unei case pe un teren aflat in extravilanul municipiului.

Tranzacția a fost făcută in luna iunie a.c. Mai întâi 24 500 lei, pe baza unui proces verbal apoi încă 4500 lei, cheltuieli suplimentare. Victima, Vasile Secara – foto povestește ca și-a dat seama de faptul ca ceva nu este in regula după ce salariata Primăriei i-a mai solicitat cu împrumut încă 2500 euro. Atunci a început sa verifice in ce stadiu se afla actele pentru casa si și-a dat seama ca a fost păcălit.

In schimbul banilor primiți, salariata Primăriei ar fi urmat sa obțină actele necesare pentru transferarea unei suprafețe de teren din extravilanul in intravilanul municipiului. Pentru o astfel de modificare este nevoie mai întai de modificarea Planului Urbanistic General prin aprobarea de Consiliul Local a unui Plan Urbanistic Zonal. Problema poate fi rezolvată pe baza unei cereri însoțită de o documentație tehnica realizată de specialiști si un Certificat de Urbanism emis de Primărie. In acest context bărbatul păcălit s-a adresat primarului municipiului dar acesta a spus ca nu poate interveni pe motiv ca faptele nu s-ar fi petrecut la locul de munca.

Edilul și-a menținut punctul de vedere si in cadrul conferinței săptămânale de presa. Întrebat de BIT TV dacă știe de aceasta situație si dacă a luat măsuri preventive pentru ca astfel ca cetățenii sa nu mai fie înșelați de salariați ai Primăriei, Marius Pintilie a spus ca nu știe nimic de acest caz, ca nu a primit nici o reclamației si ca cercetările ar trebui făcute de Poliție.

Persoana acuzata de înșelăciune este Monica Oneata, salariata la registratura Primăriei.

Femeia a mai fost condamnata si reținută in anul 2009 pentru a executa trei luni de pușcărie pe motiv ca a furat din casierie Primăriei 17 000 lei, in anii 2003- 2004, atunci când era casierul instituției.

Menționăm ca salariata Primăriei nu a fost de găsit pentru a explica cum a ajuns in acesta situație.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow