16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Şah şi arte martiale, discipline opţionale în toate şcolile din Paşcani

Proiect cu impact major pentru copiii din Paşcani. Social-democraţii fac demersuri pentru introducerea şahului şi a artelor marţiale, ca discipline opţionale, în toate şcolile din municipiu. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele organizaţiei Dumitru Pantazi, în discursul rostit la festivitatea de lansare a candidaţilor pentru alegerile locale din 5 iunie 2016.
„Eu şi echipa consilierilor PSD vom face toate demersurile la instituţiile abilitate pentru că în școlile din Paşcani să fie introduse opţional două discipline: şahul şi antrenamentele practicate de sportivii de la clubul Long Ho din Paşcani. Copiii noştri au nevoie să fie sănătoşi la minte şi la trup, iar la Pașcani avem resursele necesare pentru a avea grijă de ei. Propunerile vor fi analizate împreună cu părinţii şi profesorii, cu cei de specialitate, pentru că, în final, copiii să aibă acces gratuit la cele două discipline…”
Proiectul cu detaliile necesare urmează să fie prezentat în cadrul dezbaterilor din campania electorală. Din declaraţie se înţelege că antrenamentele de arte marţiale – QWAN KI DO, ar urma să fie susţinute de instructorii de la Clubul Long Ho Paşcani. În Iaşi astfel de programe sunt implementate de ani de zile mai ales la grădiniţe, cu acordul părinţilor. În ceea ce priveşte şahul, este cuprins în programa şcolară, ca disciplina opţionala, dar la Paşcani se preda doar la câteva clase. Costurile pentru cele două noi discipline ar urma să fie suportate de la bugetul local.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow