25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Şah la băieţii deştepţi: Regiile şi societăţile din subordinea CL Paşcani obligate să cumpere energie electrică de pe bursă. Costurile ar putea scade cu 30%

energie vie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Societăţile comerciale şi regiile din subordinea Consiliului Local Paşcani vor fi obligate să cumpere energie de la bursă nu direct de la EON. În acest sens pe ordinea de zi a şedinţei programată să aibă loc pe data de 28 iunie dela ora 10.00 se afla un proiect de hotărâre la iniţiativa primarului Dumitru Pantazi. Dacă va f aprobat atunci în termen de două luni de zile conducerile societăţilor de salubritate, apă şi canal şi RAGCL va trebui să încheie noi contracte cu furnizorii de energie la preţuri mult mai avantajoase, după care să prezinte un raport în Consiliul Local. Ideea a fost lansată de consilierul local Vasile Pleşca în şedinţa de la sfârşitul lunii mai, când au fost prezentate rapoartele de activitate pentru anul trecut. Pleşca a spus că după liberalizarea preţurilor la energie pe piaţa au apărut şi alţi furnizori, care oferă preţuri cu până la 30% mai mici decât cele de la EON. El a recomandat directorilor să renegocieze contractele pentru a nu mai majoră preţurile la utilităţi în acest an.

În acest context conducerea societăţii de apă şi canal a început deja negocierile pentru obţinerea unui preţ mai mic la energie electrică.

Societatea face parte din categoria marilor consumatori costurile anuale fiind de peste 25 de miliarde de lei vechi.

Directorul Ioan Prisecaru spune că din primele discuţii cu cei de la EON preţul la curent ar putea să scadă dar nu atât de mult încât să ducă la scăderea facturilor la apă la populaţie. În schimb la RAGCL Paşcani nici măcar nu s-a auzit despre proiectul care urmează să fie aprobat de consilieri. Aici factura lunară la curent electric este mult mai mică de 150 milioane de lei vechi, o parte din necesarul de energie fiind produs prin cogenerare la Centrală Termică nr 5 din zona Deal

Menţionăm că şi Primăria Paşcani intenţionează să cumpere curent de pe bursă, cele mai mari consumuri înregistrându-se pentru iluminatul public.
.

Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow