22.9 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
22.9 C
Paşcani
joi, august 5, 2021

Sadoveanu uitat la Pascani, din cauza pandemiei

In vremuri de pandemie, municipiul Pascani l-a dat uitarii pe marele prozator roman Mihail Sadoveanu. Daca in alti ani, pe 5 noiembrie erau organizate ample actiuni culturale cu ocazia zilei de nastere a scriitorului, acum nu se face aproape nimic. Evenimentele culturale programate pentru acesta sarbatoare sub egida “Lunii culturii la `Pascani” au fost anulate desi ele au fost aprobate si bugetate de Consiliul Local. Conducerea Casei de Cultura a anuntat ca se intentioneaza organizarea unui simpozion literar pe 14 noiembrie incepand cu ora 11.00, cu respectarea regulilor de prevenire a raspandirii pandemiei, dar deocamdata nu au fost stabilite si anuntate conditiile de participare.

Nici la Colegiul Mihail Sadoveanu din Pascani nu mai sunt organizate activitatile de alta data.
Concursul de proza a fost inlocuit cu activitati specifice in mediul online si la salile de clasa, spune directoarea scolii. `De asemenea la Bilbioteca Municipala Leonard Gavriliu a fost amenajata o interesanta expozitie de carte rara intitulata “ 140 de ani de la nasterea lui Sadoveanu”.

Mentionam ca in acesta perioada a trecut neobservat si faptul ca un alt eveniment important organziat de ani de zile de adminsitratia locala impreuna cu Casa de Cultura a fost anulat. Este vorba despre o actiune dedicata cadrelor didactice, intitulata “Domnilor profesori, cu dragoste!”, editia a XIII-a , care ar fi trebuit sa aiba loc chiar de Ziua Internationala a Educatiei, pe 5 octombrie. Consiliul Local a aprobat programul si suma de 20 000 lei. In acest context 44 de educatori din Pascani ar fi urmat sa fie premiati. Din motive nestiute actiunea nu a mai avut loc.
Tot in acesta perioada era programata aniversarea a 60 de ani de activitate a Casei de Cultura, cu spectacole si expozitii de arta in program.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.9 ° C
27.2 °
18.7 °
41 %
5.4kmh
46 %
joi
23 °
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
32 °
lun
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI