22.3 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
22.3 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
Array

Sa ne amintim de Mitropolitul Visarion Puiu

Ultimele știri

Manifestari culturale in cinstea mitropolitului Visarion Puiu . Maine se implinesc 135 de ani de la nasterea sa la Pascani. Preotii vor organiza o slujba de pomenire iar asociatia cu aceeasi nume o intalnire cu elevii si profesorii unei scoli.

Zi importanta pentru identitatea culurala si spirituala a municipiului Pascani. Protopopiatul va sarbatori asa cum se cuvine 135 de ani de la nasterea mitropolitului, Visarion Puiu. In cadrul sedintei lunare a preotilor va avea loc o sesiune de referate despre viata si activitatea mitropolitului pascanean. De asemenea va fi organizata o slujba de pomenire la Biserica Sf Voievozi . In acelasi context o asociatie din Roman se va intalni cu elevii si profesorii de la Colegiul Sadoveanu, apoi va fi organizat un perelinaj la blocul Narhaus din zona Garii, locul unde s-a nascut mitropolitul si la troita din Fantanele.

Visarion Puiu s-a născut la 7 februarie 1879, la Paşcani. A urmat cursurile seminarelor din Roman şi Iaşi şi ale Facultăţile de Teologie din Bucureşti. A fost hirotonit ierodiacon la Roman, iar apoi, diacon la Catedrala Episcopală. În perioada 1942 – 1944 a fost mitropolit al Transnistriei. În august 1944, după război s-a refugiat în vestul Europei şi, din septembrie 1949, s-a stabilit în Franţa. În 1946, a fost condamnat la moarte de Tribunalul poporului din Bucureşti. Visarion Puiu a rămas la Paris, unde a condus o eparhie în jurul Bisericii româneşti. A murit în 1964.

Mitropolitul a fost reabilitat post-mortem de Sfîntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la data de 25 octombrie 1990.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
22.3 ° C
24.1 °
21.3 °
62 %
2.1kmh
78 %
Dum
21 °
lun
28 °
mar
30 °
mie
30 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI