-4.7 C
Paşcani
luni, ianuarie 24, 2022

“Sa ne amintim Craciunul!” – spectacol organizat de Asociatia Sansa 2010

Comunicat: Asociaţia “ŞANSA 2010” , vă invită pe data de 17 decembrie 2018, la orele 19:00,  să participaţi la a V-a ediție a spectacolului „Să ne amintim Crăciunul!”, eveniment ce va avea loc în sala de spectacole a  Casei de Cultură ” Mihail Sadoveanu”, Pașcani.

Acest spectacol se află la a V-a ediție, una aniversară, iar abordarea este diferită, modernă, sub forma unui cadru real, creat și pus în scenă de voluntarii noștri, cu sprijinul coordonatorilor pentru fiecare atelier ȘANSA. Așa cum s-au obișnuit deja cei care ne cunosc și ne sprijină activitățile, în spectacol vor fi îmbinate elemente de teatru, dans, interpretare muzicală. Dacă veți alege să fiți spectatorii noștri luni seara, pe 17 decembrie, veți intra practic într-o atmosferă specifică, special creată pentru a vă aduce… în prezent. Nu putem să vă spunem mai mult pentru că surprizele și emoțiile și-ar pierde din farmec.

Un element foarte important, care sperăm să devină și el o tradiție, ca și spectacolul în sine, va fi tombola ȘANSA, prin care, unul dintre spectatorii cu vârsta între 9 și 18  ani, va putea să beneficieze gratuit de o excursie, ce va fi organizată în luna februarie, la munte, sub forma unei recompense binemeritate, pentru cei mai implicați voluntari ai noștri.

La intrarea în sala de spectacole, așa cum s-a întâmplat și la edițiile trecute, va fi amenajată o expoziţie cu vânzare, unde veţi putea admira şi achiziţiona lucrări deosebite ale copiilor (origami, brățări,felicitări, lucrări plastice) deoarece dorim să încurajăm dezvoltarea creativității copiilor și tinerilor prin mijloace artistice.

Deși voluntariatul este încă o utopie a generațiilor actuale pentru simplul motiv că nu aduce nici un profit sau nu are relevanţă, “o mână” de oameni reuşesc de  8 ani și jumătate, să  realizeze împreună proiecte frumoase, atât pentru ei, cât şi pentru cei din comunitatea din care fac parte.

Aşa s-a “născut” ŞANSA 2010, dintr-un vis ce se îmbogățește an de an, aşa a „crescut” ca o mică familie, fără resurse financiare, fără ca cineva să fie plătit sau răsplătit financiar  pentru ceea ce face.

De ce? Ne grăbim să judecăm generaţiile  de tineri ca fiind slab pregătite intelectual,  profesional sau pur şi simplu pentru viaţă, dar noi, adulţii, la rândul nostru nu-i sprijinim suficient  în iniţiativele lor. Uităm că din această comunitate ne-am ridicat, aici cresc copiii noștri,  de aici ne asigurăm resursele materiale sau sufleteşti  de care avem nevoie. Comunitatea nu este un termen singular, este un tot care ne cuprinde pe toţi, dacă ne excludem din ea, ne anulăm ca persoane şi rămânem indivizi egoişti.

Avem printre noi  tineri talentați, cu idei  deosebite, cu potenţial creativ  suficient pentru a dezvolta concepţii  sănătoase şi durabile despre noi ca şi comunitate.

Există copii sau tineri care preferă să facă altceva cu timpul lor liber, în loc să îl irosească în faţa unui ecran sau monitor, trăind emoţii şi sentimente  care nu le aparţin. Ei vor să trăiască propriile emoţii, propria viaţă, împărtăşind  toate acestea cu ceilalţi, pentru că nu eşti niciodată  complet dacă ceea ce realizezi are un scop egoist, te privește doar pe tine şi pe “ai tăi”, întotdeauna iţi vei dori mai mult, neştiind de fapt ce cauţi.

Astfel de inițiative arată că aici, la Pașcani, nu e acel loc în care nu se întâmplă nimic, ci unde doar cei care nu pot sau nu vor să facă, spun că asta. Cine vrea să lase ceva în urma sa, să schimbe ceva în bine, poate face asta oriunde,

Așadar  Asociația ”ȘANSA 2010”, vă așteaptă cu drag la a V-a ediție a spectacolului „Să ne amintim Crăciunul!”, să faceți parte din povestea noastră, iar dacă v-am stârnit interesul, să deveniți pe viitor…voluntari.

DE LA ACELAȘI AUTOR

USR Pascani, mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

Organizația USR Pașcani a sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române....

Cum se aplică măsurile de plafonare și compensare pentru facturi

Guvernul a publicat vineri Ordonanța de urgență prin care...

VIDEO. Laboratorul care îi pregăteste pe oameni pentru a doua viață. Ce este și cum se face crioconservarea

Crioconservarea este o zonă experimentală de cercetare în care...