18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Să învățăm despre portul popular

  Ultimele știri

  Într-o lume în care abundă de haine, un profesor din Pașcani a accesat un proiect cu fonduri europene denumit “Tradiții și obiceiuri populare.” Astfel, una dintre activitățile organizate în cadrul “Săptămâna altfel” a fost despre portul popular.

  Inițiativă lăudabilă din partea unor cadru didactic. Profesorul Eugenia Nour ce predă la Școala “I. Cantacuzino” din Pașcani a accesat un proiect cu fonduri europene care pune în valoare portul și costumele românești.

  Elevii de la clasa pregătitoare denumită sugestiv “albințe” au învățat astăzi despre semnificația hainelor populare românești, dar și din ce este compusă costumația. Prichindeii au decupat și desenat ii, cămăși, bondițe, ițari, fuste, brâie și opinci. La final, rezultatul a fost expus pe panouri.

  Menționăm că astăzi în toate școlile copii au fost implicați în activități extrașcolare, de la activități culturale până la ateliere de lucru.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  18.4 ° C
  19.3 °
  18.4 °
  96 %
  3kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  21 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  22 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet