13.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

S-a votat la Senat: Orele de liniște vor acoperi și ziua, și noaptea

Modificări majore la orele de liniște ce trebuie respectate de către români au fost adoptate astăzi de Senat printr-un proiect de act normativ. În esență, senatorii au votat pentru schimbarea intervalului orar de liniște aflat acum în vigoare, dar și pentru introducerea unor ore de liniște specifice instituțiilor publice.

Măsurile fac parte dintr-o Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Documentul a trecut azi de votul Senatului, dar acesta mai are nevoie și de votul Camerei Deputaților pentru a se aplica.

Dacă în prezent avem intervalele orare 22:00 – 08:00 și 13:00 – 14:00, în care liniștea locatarilor nu trebuie tulburată, pe viitor am putea avea mai multe ore de liniște, după cum reiese din proiectul votat azi de senatori. Concret, iată ce modificări semnificative vor ajunge în curând la deputați pentru votul decisiv:

1. O să apară intervalele orare 07:00 – 14:00 și 16:00 – 23:00, în care liniștea persoanelor din locuințe (case și blocuri, în esență) nu va putea fi tulburată fără drept. Mai exact, nu va fi permisă „depășirea nivelului de presiune acustică de 35dB (decibeli – n. red.), măsurat în interiorul locuinței sau a imobilului persoanei vătămate, în camera indicată de aceasta, cu ferestrele închise”, după cum scrie în propunerea legislativă.

Continuarea pe Avocatnet.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI