27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

S-au răzgândit, din nou! Deșeurile vegetale vor fi colectate din fața porții

- Advertisement -

Primăria Municipiului Pașcani va prelua, din nou, gunoiul vegetal din poartă în poartă. Asta după ce la sfârșitul anului trecut a anunțat că renunță la această metodă, deoarece costurile nu sunt acoperite din taxa de salubritate.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul, Cristian Rățoi, în conferință de presă de joi, 31 martie. Edilul a precizat că va fi stabilit un program de ridicare a resturilor de iarbă, frunze și crengi, iar cei care nu vor respectă orarul, riscă amenzi.

Tot în acest context, a fost anunțat și faptul că un operator economic va prelua surplusul de crengi și compost de la serele municipiului, contracost. Mai exact, Primăria Pașcani va încheia un contract cu o firma care va plăti 40 lei/tonă de material tocat, precizează administratorul public, Claudiu Bodoașcă. În acest fel, administrația locală acoperă cheltuieli generate de colectarea deșeurilor vegetale.

De precizat este faptul că odată cu venirea primăverii, zonele unde sunt tomberoane pentru colectarea gunoiului menajer s-au umplut de iarbă, frunze și crengi, lăsate de oamenii care își curată proprietățile sau fac curat în preajma blocurilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow