More

  S-au publicat rezultatele admiterii la „Cuza“. Explicația concurenței mari de la Psihologie

  Mediile de intrare sunt comparabile cu cele de anul trecut.

  Toate cele 15 facultăţi ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi au publicat listele cu rezultatele de la admiterea în noul an universitar 2018-2019, iar mediile de intrare la cele mai căutate programe sunt comparabile cu cele din anii precedenţi.

  Spre exemplu, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, care a avut cea mai mare concurenţă din Iaşi, aproape 6 candidaţi pe un loc, are medii foarte mari de admitere. Dacă la buget s-a intrat pe primele poziţii cu 9,90, ultima media de la buget este de 9,15, în timp ce la taxă s-a intrat cu note începând de la 9,13 şi până la 8,43. Conducerea facultăţii pune rezultatele foarte bune ale studenţilor pe seama unui interes crescut în societate cu privire la psihologi şi la angajarea acestora atât în instituţiile statului, cât şi în companii private.

  La Facultatea de Biologie, ultimele medii de la buget au variat în funcţie de specializare, fiind ridicate la domeniul Biologie, 9.10, şi Biochimie, 9.13, dar scăzută la Ecologia şi protecţia mediului – 7.75.

  Situaţia se regăseşte şi la alte specializări de la cele 15 facultăţi ale UAIC, existând şi situaţii în care s-a intrat la buget cu medii puţin peste 6, în funcţie de concurenţa existentă.

  Mediile au fost mari şi la Facultatea de Litere, unde, la Limba şi Literatura Română, cea mai mică medie de admitere a fost 9.08 la buget, la Engleză 8.93, iar la Ştiinţe ale Comunicării şi Jurnalism 8.53.

  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet