21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Rezultate modeste la cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Vezi aici mediile din județul Iași

Astăzi în jurul orelor 14.00 s-au afișat rezultatele de la cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat, desfășurată la sfârșitul lunii august. Cei care au susținut examenul de maturitate în această toamnă și au avut șansa să promoveze sunt destul de puțini, fiind vorba de un procent modest de doar de 24 % din elevii prezenți, conform primelor statistici ale Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

Și în județul Iași rezultatele se încadrează în medii destul de mici. La centrul de examen din Pașcani spre exemplu, la Colegiul de Căi Ferate ”Unirea”, unde s-au prezentat toți elevii de la școlile din localitate și împrejurimi,care fie nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiuni anterioare, fie nu au avut ocazia să îl susțină până în prezent, din cei 264 de elevi înscriși inițial, au promovat doar 64, iar peste 40 nici măcar nu s-au prezentat.

Precizăm mediile obținute în urma acestei sesiuni de bacalaureat pot fi consultate pe site-ul edu.ro, iar contestatiile pot fi depuse doar astăzi, în intervalul orar 16:00-20:00, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice vineri, pe 4 septembrie.

Conform statisticilor MECS, în această a doua sesiune au promovat 10.779 (24,1%) de absolvenţi de clasa a XII-a din totalul celor 44.759 de candidaţi prezenţi. În funcţie de promoţia absolvită, 8.097 (75,1%) de candidaţi reuşiţi provin din promoţia curentă, iar 2.682 (24,9%) din promoţiile anterioare. Comparativ cu rata de promovare înregistrată înainte de contestaţii în aceeaşi sesiune a anului trecut (22,27%), se constată o creştere de 1,83%. Dintre candidaţi promovaţi, cei mai mulţi (6.089) s-au situat în segmentul de medii 6 – 6,49. Nu a fost consemnată din păcate nicio medie de 10.

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...