More

  S-a terminat bac-ul de toamnă. Vezi când se afișează rezultatele și se fac înscrieri la facultăți

  Array

  Ultima şansă pentru promovarea Examenului de Bacalaureat din acest an pentru absolvenţii claselor a XII a. Astăzi a avut loc ultima probă scrisă a profilului şi specializării, unde elevii au putut să aleagă unul dintre obiectele la alegere ale profilului, cum ar fi între Biologie, Chimie, Geografie sau Psihologie.

  Cei 160 de elevi din municipiu Paşcani şi localităţile învecinate care nu au promovat în vară examenul maturităţii au fost nevoiţi, de această dată să meargă la Târgu Frumos pentru a susţine probele scrise, acolo fiind şi singurul centru de exeminare din zonă.

  Emoţiile nu se termină aici, deoarece primele rezultate vor fi afişate luni, 29 august până la ora 16.00. Dacă printre cei care au susţinut examenul se află nemulţumiţi de nota obţinută, pot face contestaţii în aceeaşi zi până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 septembrie.

  Şi universităţile îşi deschid porţile, în sesiunea de toamnă pentru absolvenţii care au luat Bac-ul mai târziu şi vor să urmeze studii superioare. În funcţie de numărul de locuri rămase disponibile pentru anul şcolar 2016- 2017, facultăţile din Iaşi organizează sesiuni de admitere în septembrie.

  Astfel cei care vor să înveţe la Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” îşi pot depune dosarul în perioada 5 – 18 septembrie. La Universitatea ”A.I. Cuza” admiterea de toamnă va avea loc pe 5 – 7 septembrie. Tot începând cu data de 5 până pe 9 septembrie se fac înscrieri la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, iar la Universitatea de Arte în perioada 12 – 13 septembrie.

  Tot în aceeaşi perioadă şi şcolile îşi vor deschide porţile pentru a-i primi pe elevi. Anul şcolar 2016 – 2017 va începe luni, 12 septembrie. În prima zi de şcoală, la fiecare instituţie de învăţământ va avea loc un moment festiv.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  Profesorii solicita 50% reducere la transportul public local

    Profesorii si personalul contractual din scolile pascanene care fac naveta in suburbii,  ar putea beneficia de reducerea cu 50% a costului abonamentelor pe transportul...

  Femeie din Cristești dată dispărută

  Poliţiştii ieşeni caută o femeie care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI