30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

S-a surpat dealul din Parcul Pestișorul. Constructorii cred că au dat peste un lanț de beciuri istorice care ar străbate Pașcaniul

Caz mai putin intalnit in Parcul Pestisorul din zona Deal din Pascani. Din cauza ploilor abundente din ultima perioada, in spatele restaurantului Victoria, in urma unei surpari de teren s-a format o groapa adanca de cel putin 8 metri.
Evenimentul a avut loc ieri, 11 iulie a.c., cand muncitorii care lucrau in zona la planul PID au auzit un zgomot foarte puternic in apropiere. Cand au fost sa vada ce s-a intamplat au dat peste o groapa cu un diametru de circa 15 m si o adancime de cel putin opt metri. La scurt timp, au fost sesizati reprezentantii Primariei care au format o comisie pentru situatii de urgenta. Astfel, in cursul zilei de astazi, au fost sa verifice zona inspectorul Vasile Coliba de la Compartimentul pentru Situatii de Urgenta si Emil Craciun, directorul adjunct de la DAC Pascani.

Nimeni nu stie care ar fi cauza cu exactitate a surparii terenului si nici ce s-ar afla dedesubt. Cu ajutorul unei franghii, un barbat a coborat in craterul format insa nu a reusit sa vada cat de adanc este, din cauza pericolului existent ca in orice clipa un mal sa se darame. Pana in prezent, pagubele produse de surparea terenului se limiteaza la avarierea conductei de canalizare pe o distanta de opt metri.

Muncitorii cred ca acolo ar fi un beci subteran construit de evrei pentru a-si ascunde averile, care ar avea ramificatii in mai multe zone ale Pascaniului. In continuare, se vor efectua cercetari pentru depistarea cauzelor care au dus la surparea terenului, pentru a afla ce se afla dedesubt si implicit pentru repararea sistemului de canalizare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow