More

  S-a stins din viata presedintele veteranilor de razboi, Constantin Arsinel

  Array

  Pierdere uriasa pentru municipiul Pascani. Ieri, 4 octombrie s-a stins din viata presedintele veteranilor de razboi, Constantin Arsinel, la varsta de 93 de ani.
  El si-a petrecut ultimele clipe de viata la Sectia de Paleatie din cadrul Spitalului Municipal, dupa ce starea de sanatate se agravase. Corpul sau neinsufletit a fost depus la casa funerara de la Biserica ,,Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” din Pascani, slujba de inmormantare urmand sa aiba loc in ziua de sambata, 6 octombrie a.c., de la ora 12.30.

  Constantin Arsinel s-a nascut in anul 1919 in comuna Dolhasca. A fost ofiter in armata romana si a luptat in razboiul din 1944, unde a fost ranit, pe frontal de lupta. De atunci pana in ultima zi a vietii a purtat in el urmele razboiului, un glont in apropiere de coloana vertebrala. Apoi si-a desfasurat activitatea profesionala ca inspector scolar, solist la Casa de Cultura “Mihail Sadovenau” si a Bisericii Sfintii Arhangheli Mihai si Gavril din Municipiu,  presedinte al Casei de Ajutor Reciproc si al Asociatiei Veteranilor de Razboi din Pascani. Cei care l-au cunoscut pe Constantin Arsinel isi aduc aminte, cu bucurie, cat de mult a daruit comunitatii din care a facut parte.

  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet