21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

S-a stabilit programul de manifestari pentru Sarbatorile de Iarna la Pascani

 

 

Programul de activitati cultural-educative pentru perioada 15 noiembrie – 31 decembrie 2012 a fost stabilit dupa ultima sedinta de Consiliu. Acest program a fost initiat de catre Primaria Pascani, Casa de Cultura, Muzeul Municipal si Biblioteca Municipala.

Astfel, in perioada respectiva pascanenii se vor putea bucura de expozitii de masti traditionale, concerte de colinde, targuri de produse traditionale da si celebrul Festival de datini si obiceiuri de iarna.

Programul este urmatorul: in perioada 15 noiembrie – 15 decembrie va avea loc la Casa de Cultura Expozitia Etnografica-Linguri, linguroaie si polonice. Pe 25 noiembrie la Casa de Cultura se va desfasura o Conferinta pe teme religioasa cu titlul “Vestea Minunata”.

Pe 29 noiembrie, Biblioteca Municipala va fi gazda unei expozitii de masti si obiecte sculptate din lemn si a unui simpozion de traditii si obieciuri de iarna in zona Pascani.

In luna decembrie, vor avea loc un concert de colinde si o expozitie de coronite de Craciun la Primaria Pascani, data va fi stabilita in Sedinta de Consiliu din luna respectiva.

In perioada 14 – 16 decembrie, strada Stefan cel Mare va fi cuprinsa de traditii si obiceiuri moldovenesti de iarna si anume: Expozitii cu vanzare realizate de 20 mesteri populari, spectacol artistic stradal de colinde, uraturi si personaje de poveste si un targ de produse traditionale moldovenesti.

Pe 16 decembrie, Casa de Cultura va gazdui Festivalul de Colinde “Leagan luminos”.

Cel mai asteptat moment se va desfasura pe 30 decembrie 2012, pe Esplanada din zona Vale unde se va desfasura a IV a editie a “Festivalului de datini si obiceiuri de iarna”.

 

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...