Slider

In perioada 15 mai – 15 iulie 2018, persoanele fizice care obțin venituri independente pot să ceară ajutorul autorităților locale la completarea și depunerea declarației unice pentru stabilirea taxelor datorate la stat, conform unui act normativ apărut recent în Monitorul Oficial. Totuși, opțiunea este disponibilă doar celor care n-au o unitate a Fiscului în oraș. Totodată, documentul stabilește și aspectele în legătură cu care se acordă ajutor persoanelor fizice.

Dacă au probleme sau neclarități la completarea și transmiterea declarației unice (formularul 212), persoanele fizice care au venituri din activități independente pot cere o mână de ajutor de la autoritățile locale din primării. Însă numai în orașele care n-au o unitate proprie a Fiscului. Măsura este inclusă în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 18/2018, care a modificat, printre alte acte, Codul de procedură fiscală.

„Organul fiscal local în colaborare cu organul fiscal central acordă asistență în vederea completării și/sau depunerii declarației unice privind impunerea veniturilor persoanelor fizice pentru contribuabilii care au domiciliul fiscal în localitatea în care își are sediul organul fiscal local și nu există o unitate teritorială a ANAF. Declarația astfel completată se transmite organului fiscal central competent în administrarea contribuabilului, prin mijloace electronice de transmitere la distanță, fie de contribuabil, fie de organul fiscal local”, este lămurit în documentul respectiv.

Continuarea pe Avocatnet.ro

Slider