9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

S-a rupt cerul la Paşcani. Ploaia torenţială a inundat câteva străzi

Ploi puternice cu tunete si fulgere s-au dezlantuit astazi, 06 iunie a.c., peste municipiul Pascani si imprejurimi. Timp de aproape jumatate de ora a plouat atat de puternic incat mai multe strazi au fost inundate iar in zona Marzasca s-au produs alunecari de teren.
Cerul s-a intunecat incepand cu orele 13:00, iar dupa cateva minute totul s-a transformat intr-un adevarat potop. Canalizarea de pe o strada din zona Vale nu a mai facut fata cantitatii imense de apa si a deversat, inundand o strada. De asemenea, traficul rutier s-a desfasurat cu greutate din cauza vizibilitatii reduse, iar curentul a fost intrerupt in nenumarate randuri. Din cauza suvoaielor, la baza pantei Marzasca s-au format santuri adanci, care impiedica traficul pietonal.

In comunele Tatarusi, Lespezi sau Scobinti, furtunile au devastat culturile, au colmatat zeci de km de santuri si au inundat unele gospodariile. De exemplu, in Lespezi, apa a ajuns la un nivel de aproximativ 40 de cm in locuinta unor localnici.

De precizat este faptul ca intreaga zona a Moldovei se afla incepand de astazi, 06 iunie si pana maine, 07 iunie, sub cod galben de vremea rea. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si caderi de grindina. Mai mult, cantitatile de apa vor depasi local 25-30 l/m si izolat 50 l/mp.

Alte articole