More

  S-a rupt cerul la Paşcani. Circulaţie blocată pe strada Gării

  Array

  Vremea îşi face de cap! Furtuna care a transformat ziua în noapte. După temperaturi caniculare şi aer irespirabil, meteorologii au emis cod galben de furtună, pentru mai multe zone ale ţării, printre care şi o parte din judeţul Iaşi. Totul a avut loc în mai puţin de jumătate de ora, în jurul orei 15.20 iar furtuna a măturat efectiv oraşul Pașcani.

  furtuna pascani 1

  Au căzut zeci de litri de apă pe metru pătrat. A plouat şi cu gheaţă de câţiva milimetri şi abia dacă se mai vedea în faţă la câţiva metri.

  furtuna pascani

  Canalizarea din oraş abia a mai făcut faţă, iar una dintre zonele inundabile este Vale. Astfel, stradă Gării, cum cobori spre Lacul Peştişorul, s-a transformat într-un lac.

  inundatie str garii pascani

  Maşinile au rămas blocate zeci de minute, până la sosirea altora de dimensiuni mai mari pentru a fi scoase din apă, iar alţi şoferi care au văzut apă în faţă ochilor s-au întors din drum.

  furtuna pascani 2

  Pe această şoferiţa a prins-o futuna în maşină şi sub podul de la Siret. Abia când a ajuns acasă şi-a dat seama că nu mai are numărul de înmatriculare de la maşină personală. A venit să-l caute. – vezi in materialul video din cadrul stirilor INFOBIT.

  Chiar dacă a trecut cu greu prin apa de aproape jumătate de metru adâncime, căruţaşul spune că ploaia e bine primită, că altfel toate culturile erau distruse din cauza caniculei.

  La faţă locului a venit şi maşina Poliţiei Locale. Agenţii au urcat apoi pe strada Gardinitei pentru a dirija traficul din cauza unui capac de canal şi a asfaltului care au cedat din cauza debitului mare de apă.

  Menţionăm că, cod galben de furtună a fost şi în comunele Lespezi, Valea Seacă, Halaucesti, Strungă, Cotnari, Deleni, dar şi în oraşele Tg. Frumos, Hârlău. S-au semnalizat intensificări ale vântului sub aspect de vijelie, cantităţi de apă ce au atins şi chiar depăşit 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, frecvente descărcări electrice.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet