More

  S-a rupt cerul la Paşcani. Circulaţie blocată pe strada Gării

  Array

  Vremea îşi face de cap! Furtuna care a transformat ziua în noapte. După temperaturi caniculare şi aer irespirabil, meteorologii au emis cod galben de furtună, pentru mai multe zone ale ţării, printre care şi o parte din judeţul Iaşi. Totul a avut loc în mai puţin de jumătate de ora, în jurul orei 15.20 iar furtuna a măturat efectiv oraşul Pașcani.

  furtuna pascani 1

  Au căzut zeci de litri de apă pe metru pătrat. A plouat şi cu gheaţă de câţiva milimetri şi abia dacă se mai vedea în faţă la câţiva metri.

  furtuna pascani

  Canalizarea din oraş abia a mai făcut faţă, iar una dintre zonele inundabile este Vale. Astfel, stradă Gării, cum cobori spre Lacul Peştişorul, s-a transformat într-un lac.

  inundatie str garii pascani

  Maşinile au rămas blocate zeci de minute, până la sosirea altora de dimensiuni mai mari pentru a fi scoase din apă, iar alţi şoferi care au văzut apă în faţă ochilor s-au întors din drum.

  furtuna pascani 2

  Pe această şoferiţa a prins-o futuna în maşină şi sub podul de la Siret. Abia când a ajuns acasă şi-a dat seama că nu mai are numărul de înmatriculare de la maşină personală. A venit să-l caute. – vezi in materialul video din cadrul stirilor INFOBIT.

  Chiar dacă a trecut cu greu prin apa de aproape jumătate de metru adâncime, căruţaşul spune că ploaia e bine primită, că altfel toate culturile erau distruse din cauza caniculei.

  La faţă locului a venit şi maşina Poliţiei Locale. Agenţii au urcat apoi pe strada Gardinitei pentru a dirija traficul din cauza unui capac de canal şi a asfaltului care au cedat din cauza debitului mare de apă.

  Menţionăm că, cod galben de furtună a fost şi în comunele Lespezi, Valea Seacă, Halaucesti, Strungă, Cotnari, Deleni, dar şi în oraşele Tg. Frumos, Hârlău. S-au semnalizat intensificări ale vântului sub aspect de vijelie, cantităţi de apă ce au atins şi chiar depăşit 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, frecvente descărcări electrice.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI