19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  S-a dovedit științific: câinii simt emoțiile oamenilor

  Ultimele știri

  Pornind de la expresiile feței umane și de la intonațiile vocii, câinii pot descifra starea de spirit a oamenilor. Cercetători de la Universitatea din Lincoln (Marea Britanie) și de la cea din Sao Paulo (Brazilia) au pus 17 câini în fața unor imagini cu fețe care exprimau bucurie sau furie, asociate cu vocea unei persoane fericite sau nervoase. Reprezentări ale unor fețe fericite au fost asociate succesiv cu o voce mulțumită și cu una furioasă. Același lucru a fost experimentat cu imagini de persoane vizibil enervate.

  Oamenii de știință au constatat că animalele erau mult mai atente dacă expresiile faciale corespundeau cu vocea adecvată, lucru care sugerează că puteau analiza și defini legătura dintre cele două simțuri dacă informația era coerentă.

  “Câinii au capacitatea să integreze două surse de informații senzoriale diferite și să ajungă la o percepție coerentă a emoțiilor umane – arată studiul nostru”, afirmă Kun Guo de la Universitatea din Lincoln. “Această capacitate fusese până acum pusă în evidență numai la om”, a adăugat el.

  Mulți stăpâni de câini susțin că animalele lor par foarte sensibile la starea de spirit a membrilor familiei. Există totuși o mare diferență între a putea reacționa potrivit la o voce furioasă și a descifra diverse date, notează studiul. “În cazul cercetării noastre, câinii nu au avut nicio perioadă de familiarizare cu subiecții, ceea ce sugerează că această capacitate de a combina semne emoționale este proprie animalului”, spune Daniel Mills din echipa de cercetători de la universitatea britanică menționată.

  “Această aptitudine se poate datora relației deosebite pe care o au câinii cu oamenii”, a declarat AFP Natalia Albuquerque, șefa echipei de cercetare, potrivit Agerpres.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet