0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

S-a decis: Copiii vor avea acces pe terenurile de sport ale școlilor și după încheierea cursurilor sau în vacanțe

Cu scopul de a încuraja practicarea sportului și a activității fizice în țara noastră, parlamentarii vor, printr-un proiect de lege adoptat miercuri la Camera Deputaților, să permită copiilor și tinerilor să folosească, în mod gratuit, terenurile de sport ale școlilor și după încheierea cursurilor zilnice, în zilele libere sau în timpul vacanțelor școlare.

Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000 urmează să fie modificată prin proiectul de lege ce merge acum la promulgare, astfel încât să fie încurajată practicarea sportului, mai ales în rândul tinerilor.

Potrivit legii, autoritățile administrației publice, unitățile și instituțiile de învățământ, instituțiile sportive, precum și organismele neguvernamentale de profil au obligația să sprijine sportul pentru toți și sportul de performanță și să asigure condițiile organizatorice și materiale de practicare a educației fizice și sportului în comunitățile locale.

Pentru asta, după cum stabilește proiectul de față, va fi permis accesul în spațiile și terenurile de sport exterioare ale școlilor ce fac parte din domeniul public al comunelor, orașelor sau municipiilor tuturor copiilor și tinerilor cu vârsta de peste 18 ani, care sunt încă la școală (la liceu sau la școala profesională).

În cel mult 120 de zile de la intrarea în vigoare a măsurii, toate unitățile de învățământ vor trebui să modifice actualele regulamente de funcționare, pentru a introduce prevederi legate de acces și de modul în care vor putea fi folosite curțile și terenurile de sport deținute.

Apoi, unitățile de învățământ vor trebui să stabilească și orarul de acces după încheierea cursurilor, în zilele libere și în timpul vacanțelor școlare. Perioadele în care va fi permis accesul copiilor și tinerilor pe terenurile de sport din curtea școlii vor trebui afișate la exteriorul acesteia, într-un loc vizibil, și pe pagina de internet (dacă e cazul).

Continuarea pe avocatnet.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow