17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Rusine! Sute de copii trebuie sa faca naveta printre masini, la capatul orasului, din cauza primarului si a unor consilieri locali

 

Sute de elevi de la Scoala „Iordache Cantacuzino” din Pascani vor fi nevoiti sa faca, in continuare, naveta pe jos sau cu alte mijloace de transport private, la Scoala Fantanele, aflata la capatul orasului, la cativa km distanta, acolo unde au fost mutate cursurile. Asta deaorece legislativul pascanean nu a aprobat un proiect de hotarare privind infiintare unei curse speciale care sa transporte elevii intre cele doua unitati scolare.

Propunerea a fost facuta de consilierul `Sorin Olariu de la PMP dar a fost aprobata doar de el si cei de la PSD.

Consilierii liberali si cei de la Pro Romania, cei care asigura majoritatea in Consiliul Local s-au abtinut de la vot pentru a face pe placul primarului, iar proiectul a fost respins.

Initiatorul a explicat ca motivele invocate de consilierii din opozitie nu sunt justificate si ca este nevoie de o cursa pentru transportul elevilor, iar Primaria trebuie sa asigure cheltuielile.

In replica consiliera Monica Plescan, director de scoala in suburbia Gastesti a incercat sa ii convinga pe cei prezenti ca pentru transportul elevilor ar fi necesare masuri speciale.

In realitate elevii pot fi transportati si cu autobuzul, nu neaparat cu microbuzul scolar, iar pentru asta este necesara o cursa speciala. Odata cu ei pot calatori si insotitorii. Consiliera Gabriela Nedelcu a mai precizat ca este obligatia administratiei locale sa rezolve acesta problema reala dupa mutarea cursurilor elevilor de la Scoala Iordache Cantacuzino aflata in centrul orasului, la cea din Fantanele, de la capatul municipiului.

Niciunul din argumente nu a fost suficient pentru primarul marius Pintilie. Desi a recunoscut ca elevii scolii ar avea nevoie de transport si ca initiativa consilierului Olariu este buna, Pintilie a spus ca ar fi nevoie, mai intai, de o analiza profunda si de cererile semnate de parintii elevilor aflati in acesta situatie. Mai exact primarul care a fost ales pentru rezolvarea problemelor publice ale cetatenilor si care are in subordine un aparat de specialitate, cu zeci de functionari, a refuzat sa gaseasca o solutie.

Cereri sunt, dar unii dintre alesii locali refuza sa le vada Zilnic sute de elevi fac naveta din zona centrala a orasului, pana in cartierul Fantanele, pentru a ajunge la scoala. Unii sunt insotiti de parinti sau bunici, pe jos, altii sunt adusi cu masinine. Dar cei mai multi dintre ei traverseaza orasul singuri pe strazile aglomerate de masini, deoarec parintii lor sunt la serviciu. BIT TV a a stat de vorba cu cativa dintre ei iar dorinta acestora este ca Primaria sa asigura transprtul elevilor.

Mentioam ca la Scoala Ion Creanga sin Fantanele, dimineata, fac naveta sapte clase cu elevi de la pregatitoare pana la clasa a patra si trei clase de a VIII a. Majoritatea incep cursurile la ora 08.00.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow